Dying Light komt met unieke PVP-ervaring: Bad Blood

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Dying Light komt met unieke PVP-ervaring: Bad Blood

Aan het begin van 2015 kwam ontwikkelaar Techland met Dying Light. Hierin mochten we over daken rennen, terwijl we probeerden te overleven in Turkije in de zombie-apocalypse. Hoewel deze lineaire singleplayer ervaring bijna drie jaar geleden uit kwam, is Techland nu bezig met het ontwikkelen van een PVP-modus in deze game.

Techland is bezig met het ontwikkelen van Bad Blood, een standalone multiplayer expansion van Dying Light. In Bad Blood speel je met vijf andere spelers in een race om te overleven. De wereld is gevuld met zombies en het is aan jullie om te ontsnappen voor het donker wordt. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je bloedmonsters verzamelen van de geïnfecteerde inwoners van het stadsdeel waarin je je bevindt.

Je rent over daken, verzamelt en maakt wapens en werkt efficiënt met je mede spelers om zo snel mogelijk de gewenste hoeveelheid bloedmonsters te verkrijgen. Houd wel een oog open voor de andere spelers, want die kunnen je zomaar verraden om zo jouw verzamelde bloed te stelen. Wanneer een speler genoeg monsters heeft gevonden, kan hij ontsnappen via een helikopter.

Wanneer de game precies uitkomt, is nog niet bekend, maar het team richt op een volledige release in 2018. Geïnteresseerden kunnen zich in ieder geval al opgeven voor de wereldwijde play test.