Bethesda kan niet meer Pip-Boys maken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bethesda kan niet meer Pip-Boys maken

Bethesda is niet meer in staat om nog meer edities van de Fallout 4 Collector’s Edition te maken. De speciale editie komt met een heuse Pip-Boy, maar de fabriek die ze fabriceert kan de drukte niet aan en weigert meer te fabriceren.

Met de Pip-Boy in de collector’s edition voor Fallout 4 lijkt Bethesda een goudmijn te hebben gevonden. De polscomputer uit de Fallout-games is zeer iconisch en gewild bij de fans. Pete Hines legt uit dat hoewel ze het graag zouden willen (fans lijken het geld er maar al te graag ervoor over te hebben), het simpelweg niet mogelijk is. Bethesda heeft tot twee keer toe een order de deur uit gestuurd voor meer collector’s editions, maar de fabrikant kan niet nog meer exemplaren maken omdat ze hun handen vol hebben.

“De pre-orders blijven maar binnenstromen. We hebben het punt bereikt dat toen we naar de fabrikant gingen om nog een bestelling door te voeren, de fabrikant zei dat ze niet in staat waren om nog meer te maken. Ze zeiden dat wat we al besteld hadden, hun maximum is en dat ze in de tijd die ze hebben niet meer units kunnen fabriceren.”

Bethesda-baas Pete Hines zei dat de fabrieken momenteel nog steeds bezig zijn met het verwerken van de orders, maar dat de units die nu gemaakt worden al verkocht zijn. Bethesda heeft nog nooit zoveel exemplaren gemaakt van een collector’s edition.

“We hebben een enorme lading aan Pip-Boys gemaakt. Toen bleek dat meer mensen erin geïnteresseerd waren dan we dachten, dus gingen we terug om meer te bestellen. En daarna nóg een keer!”

Fallout 4 komt op 10 november uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.