De Lego die nooit gemaakt had mogen worden

Discussie
Robert Zomers op 10 april 2020
De Lego die nooit gemaakt had mogen worden

Is dit Duplo of Lego?

Veel speelgoed verliest met het ouder worden toch een beetje de magie die het had op jongere leeftijd, maar Lego wordt een warm hart toegedragen door jong en oud. Dat heeft uiteraard te maken met de populaire cross-overs tussen Lego en allerlei cultuurbegrippen zoals Harry Potter, Overwatch en Star Wars. Helaas geldt dit niet voor de nieuwe Mario-Lego die deze week werd onthuld.

Elke week blikken we terug op een opvallende ontwikkeling van de afgelopen week en deelt de redactie ongevraagd zijn (onpopulaire) mening. Deze week: de nieuwe Lego-set met Mario in de hoofdrol.

Het Lego-spook waar zelfs de stofzuiger van Luigi niets van wil weten

Het is nog altijd een grote droom om ooit een Lego-versie van de Millennium Falcon aan visdraad aan mijn plafond te hangen. Inclusief de legendarische Han Solo en Chewie. Dit is slechts een van de tientallen epische Lego-sets die verkrijgbaar zijn en door hun formaat en complexiteit het niveau van speelgoed ontstijgen. Dat gaat helaas niet op voor de Lego-set die afgelopen week werd aangekondigd.

In principe zou een samenwerking tussen de Deense speelgoedfabrikant en Nintendo reden moeten zijn tot een feestje, maar niets is minder waar. De nieuwe Mario-Lego is werkelijk waar om te huilen. De vijanden die we zo goed kennen uit de games zijn allemaal nog aardig vormgegeven in Lego, maar bij de loodgieter zelf gaat het helemaal mis.

[image_with_animation image_url=”28109″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

“Mario ziet eruit als een mislukt Duplo-figuur.”

Misschien heeft het design geleden onder de bluetooth-functionaliteiten van de Lego-set, maar Mario ziet eruit als een mislukt Duplo-figuur. Als er niet heel groot Lego bovenin het scherm had gestaan, had ik eerder gedacht dat het om een Chinese namaak-variant ging. Maar dit is officieel Lego, die we straks in de winkel kunnen kopen. 

Met de nadruk op kunnen, want onder geen beding komt deze creatie mijn huis in. Nintendo-topman Takashi Tezuka vertelt in de aankondiging nostalgisch hoe Lego-producten altijd zo tot de verbeelding spreken. De enige verbeelding die dit Lego-figuur bij me oproept is hoe Lego Mario je kapot komt stampen in je slaap, zonder dat die nare grijns van zijn gezicht verdwijnt. 

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Heb jij deze nieuwe Lego-set al in de pre-order staan? Of vind je net als Robert dat Lego en Nintendo hier Mario een klein beetje dood laten gaan? Laat het ons weten in de comments of praat lekker met ons mee op discord.

Geschreven door

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel