Vol gas de zomer door met Project CARS 3

Vooruitblik
Twan Alofs op 15 juni 2020
Vol gas de zomer door met Project CARS 3

Wat kunnen we verwachten van het derde deel

Dat Project CARS 3 zou verschijnen was al lange tijd bekend. De grote vraag die door de community ging, was hoe lang we nog op de officiële aankondiging moesten wachten. Geheel onverwachts bracht Slightly Mad Studios onlangs de trailer uit voor Project CARS 3. Wat bleek? Op de game zelf hoeven we ook niet lang meer te wachten, want die verschijnt deze zomer al.

In 2015 verscheen het eerste deel en het doel van de game was om een simracer te bieden waarin je vrij was in al je keuzes. Deze keuzevrijheid hield bijvoorbeeld in dat je je carrière niet in een opstartklasse hoefde te starten, maar direct in de hoogste raceklasse van start kon. Het bijzondere aan deze game was ook dat het een game was die vooral door de community tot stand is gekomen. De ‘CARS’ in de titel staat namelijk niet voor auto’s, maar voor Community Assisted Racing Simulator.

[image_with_animation image_url=”29975″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Wat is Project CARS 3?

Logischerwijs is Project CARS 3 dan ook het derde deel in de serie. Al is er wel iets veranderd ten opzichte van het eerste en tweede deel: in de tussentijd is Slightly Mad Studios namelijk onderdeel geworden van Codemasters. Hierdoor zullen er ongetwijfeld wat invloeden vanuit Codemasters in de game terechtkomen. Wie de trailer heeft bekeken, zal dit gevoel wellicht ook hebben. De game oogt in eerste instantie wat meer als Codemasters’ GRID-serie, dan een Project CARS-game. 

[image_with_animation image_url=”29972″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Waarom wil ik het?

Toch is de game gewoon met de engine van Slightly Mad Studios gemaakt en niet met de EVO-engine van Codemasters. Hierdoor verwacht ik dat de game nog wel dezelfde realistische wegligging van de wagens heeft. Dit betekent dat je je borst weer nat kunt maken en dat je goed wordt uitgedaagd om de wagens op de limiet op de baan te houden. Welke baan dat is, is aan jou. Er is in ieder geval keuze zat, want de ontwikkelaar heeft aangegeven dat er maar liefst 140 verschillende banen zijn. Hier zitten uiteraard wel dubbele banen bij: dezelfde circuits met verschillende lay-outs.

Verder wordt het in dit derde deel mogelijk om je auto volledig te customizen. Slightly Mad Studios wil ervoor zorgen dat jij ook langer met je favoriete wagen kunt rijden en niet telkens nieuwe auto’s moet kopen om progressie te maken. Zo kun je dus makkelijk een beter motorblok in je auto gooien en alsnog meekomen met de top. 

Hoelang moet ik nog op Project CARS 3 wachten?

Meestal duurt het na een aankondigingstrailer nog wel even voordat een game daadwerkelijk uitkomt. Dit geldt gelukkig niet voor Project CARS 3. Een exacte datum is nog niet genoemd, maar het is al wel duidelijk dat de game deze zomer uitkomt. Dit betekent dat we uiterlijk 21 september met Project CARS 3 aan de slag mogen!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel