The Forgotten City

Preview
Rohald De Bruyne op 25 juli 2020
The Forgotten City

Van mod tot game

Skyrim heeft in zijn langdurige bestaan een enorme berg mods gezien. Van nieuwe textures, tot compleet nieuwe mechanics tot een compleet andere game, de game heeft het allemaal meegemaakt. The Forgotten City is hier wat speciaal in. Wat begon als een uitgebreide mod voor Skyrim, wordt nu een stand alone-game.

Vanuit Melbourne, Australië is een team van vier man verantwoordelijk voor The Forgotten City. De game begon eerst als een passieproject van Nick Pearce. Na de release van de mod in 2015, creëert Pearce van uitgever Dear Villagers de mogelijkheid om een mod om te toveren in een volledige stand-alone game.

De releasedatum van The Forgotten City

Wanneer The Forgotten City precies uitkomt is nog niet bekend. Volgens de steam pagina staat de game gepland om in de winter van 2020 het daglicht te zien. Zoals eerder vermeld is, is het team erg klein.Hoewel ze gestaag doorwerken aan de game, is de ontwikkelaar niet heel vocaal over het ontwikkelingsproces. Wanneer de game dan uiteindelijk uitkomt, wordt deze te verkrijgen voor pc en Xbox One.

When in Rome...

The Forgotten City is een first-person action-rpg met lichte fantasy elementen. In de game kruip je in de huid van een tijdreiziger die tweeduizend jaar het verleden in gaat en terechtkomt in een verborgen ondergrondse stad van het Romeinse keizerrijk. De stad begeeft zich onder een dystopisch autoritair regime: als een van de inwoners de een zonde begaat, gaat iedereen dood. Waar komt dit vandaan en waarom staat hier zo’n absurde straf op? Dit is het mysterie dat je tijdens je playthrough uit gaat zoeken.

Focus je innerlijke Sherlock Holmes

The Forgotten City biedt een grote Romeinse stad om te ontdekken als een open-wereld. Hierin zul je de geheimen van de stad ontdekken die je een stapje dichter bij het ontrafelen van het mysterie brengen. Dit doe je door te sluipen, te vechten, te luisteren, te praten en beslissingen te nemen die allemaal consequenties hebben. Daarnaast heeft de game geen vaste narratieve structuur. Dit stelt je vrij om te onderzoeken wat jij wilt onderzoeken en daar dan mee te dealen. Het zal je dan ook niet verrassen dat de game meerdere eindes heeft. 

De game bouwt voort op de Skyrim-mod die 2.5 miljoen keer gedownload is, maar doet er een schepje bovenop. Omdat de game in de Unreal engine wordt gerenderd, moeten de visuele aspecten net wat beter tot hun recht komen en zijn er veel details toegevoegd. Alle gezichtsuitdrukkingen worden volledig opnieuw uitgedokterd en daarnaast is Unreal Engine 4 net wat moderner dan de inmiddels stokoude Skyrim engine.

De trailers van The Forgotten City

Nieuwsgierig geworden naar The Forgotten City? We hebben de trailers voor je alvast op een rijtje gezet:

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel