Ontsnap de Deathloop

Preview
Bouke Siebesma op 3 september 2021
Ontsnap de Deathloop

Dishonored in de Sixties

Stel je voor: je ontwaakt in een Groundhog-achtig scenario en de enige manier om hieruit te komen is door het doden van acht doelwitten. Voeg er nog een moordlustige rivaal aan toe en een Sixties uiterlijk en je hebt Deathloop. Maar wat kunnen we nog meer  van deze game verwachten?

Deathloop staat al een tijdje bij onze redactie op de kaart. De game werd onthuld op E3 2019 en het werd onmiddellijk duidelijk wie de ontwikkelaar is. De game wordt gemaakt door Arkane Studios, de ontwikkelaar achter de Dishonored-franchise en 2017-uitgave van Prey. Invloeden van deze games zijn duidelijk zichtbaar, wat veel goeds voorspelt aangezien de Dishonored-franchise door velen hoog in het vaandel wordt gedragen.

De releasedatum van Deathloop

Oorspronkelijk zou de game al in het najaar van 2020 uitkomen, maar door Covid-19 werd dit doel niet gehaald en ook de tweede poging van 21 mei 2021 lukte niet. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten. Deathloop is speelbaar vanaf 14 september.  Er zal geen mogelijkheid zijn om het eerder te spelen aangezien er geen beta’s zijn.

Geen franchise maar wel een spirituele opvolger

Deathloop is een geheel nieuwe game van Arkane Studios, maar dat betekent niet dat de game zonder invloeden is. Arkane Studios is het meest bekend van de Dishonored-franchise. Hoewel deze games zich in compleet verschillende werelden afspelen, komt een groot deel van de gameplay wel overeen.

In beide games beschik je bijvoorbeeld over speciale krachten die het mogelijk maken om doelwitten uit te schakelen of jezelf door de map te navigeren. Hoewel het dus niet deel is van de franchise kan het wel worden gezien als een spirituele opvolger, wat erg aantrekkelijk is voor fans van andere Arkane Studios games.

[image_with_animation image_url=”38110″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Blackreef: het eiland van het eeuwige feest

Dit Sixties-moordfeest speelt zich af op het eiland Blackreef. Dit eiland is geïnspireerd op de Faroe-eilanden en was ooit een militaire basis. Op deze basis werden experimenten uitgevoerd voordat het werd verlaten. Nu hebben de visionaries het eiland opgekocht om er een oneindig feest te houden. Dit Austin Powers-gestileerde feest reset zich om middernacht weer terug naar de ochtend. Aan jou de taak om dit feestje te verpesten en deze loop te doorbreken.

De gameplay van Deathloop

De enige manier om te voorkomen dat dit feest tot in de eeuwigheid doorgaat, is om acht doelwitten uit te schakelen voordat de klok twaalf uur slaat. Dit is echter niet even makkelijk te doen. Niet alleen worden de doelwitten strak beveiligd, maar zijn ze ook verspreid over het hele eiland.Je overwint de Deathloop alleen als je alle acht doelwitten in één loop uitschakelt. Het is dus aan jou om ervoor te zorgen dat de doelwitten op het juiste moment op de juiste plek komen.

Om je hierbij te helpen heb je verschillende wapens. Deze zijn echter niet perfect en om de zoveel tijd blijft er ergens een kogel steken. Gelukkig bezit je ook een aantal krachten. Een daarvan komt rechtstreeks uit Dishonored 2 en geeft je de mogelijkheid meerdere vijanden aan elkaar te koppelen. Wanneer je er één dood,  sterven ze allemaal.

Zoals alle titels van Arkane Studios geeft Deathloop je  veel vrijheid met hoe je de game wilt aanpakken. Of je nou guns-blazing naar binnen wilt of liever een sluwe omweg neemt: het is allemaal mogelijk. Dit betekent dus ook dat je zelf beslist wat voor game het wordt, waardoor een label er op plakken vrij moeilijk is.

Breek de loop…. of bescherm hem

Als je al dacht dat het moeilijk zal worden, dan moet je eerst nog verder lezen. Een van de doelwitten genaamd Julianna jaagt je op en bezit over dezelfde krachten als jij. Sterker nog: het kan zo zijn dat een andere speler je game infiltreert en in de huid van Julianna kruipt. Haar enige doel is: voorkomen dat je de loop doorbreekt. Hoe dit uiteindelijk precies zal uitwerken zullen we moeten afwachten totdat  de game uitkomt op 14 september.

De trailers van Deathloop

Nieuwsgierig geworden naar Deathloop? We hebben de trailers alvast voor je alvast op een rijtje gezet:

Deel dit artikel