Bethesda zoekt het avontuur op voorbij de sterren in Starfield

Vooruitblik
Robert Zomers op 23 januari 2022
Bethesda zoekt het avontuur op voorbij de sterren in Starfield

Niet te verwarren met Star Citizen

Het voelt nog wat onwennig dat we in 2022 zijn aanbeland. Ik schrijf in mails nog steeds 2021 en het duurt waarschijnlijk nog tot februari tot ik helemaal heb geaccepteerd dat we goed en wel zijn begonnen aan een nieuw jaar. Bethesda kijkt ondertussen veel verder vooruit, want dit jaar neemt ze ons mee naar de verre toekomst, waarin de mensheid het heelal gaat verkennen in Starfield.

Bethesda heeft ons op het puntje van de stoel gekregen door Starfield vrij vroeg aan te kondigen tijdens E3 2018, waar het hoofd productie Todd Howard er vervolgens bijzonder weinig over mocht vertellen. Wat sfeerbeelden en het label ‘space opera’, daar moesten we het voorlopig mee doen. Mondjesmaat laten Todd Howard en zijn team wat meer los over deze game.

Waar gaat Starfield over?

Bethesda heeft de afgelopen decennia twee grote stokpaardjes gehad: Fallout en The Elder Scrolls. Twee immense franchises, beide met een uitgebreid universum. Op de nieuwe The Elder Scrolls-game moeten we nog even wachten en ook Fallout staat na het debacle met Fallout 76 op een laag pitje. Dit komt misschien wel mede doordat er ontzettend veel tijd, geld en mankracht wordt gestopt in een nieuwe IP: Starfield.

De ambities voor deze game zijn hoog. Niet alleen wil de studio een complete wereld creëren waarin de speler zich volledig kan onderdompelen, het moet zich ook allemaal in de ruimte afspelen. Dat geeft de studio behoorlijk wat mogelijkheden, maar het is ook een enorme uitdaging om op die schaal een geloofwaardig universum neer te zetten.

[image_with_animation image_url=”39330″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Wat weten we al van Starfield?

Buiten de releasedatum om weten we vrij weinig, terwijl Todd Howard heel stellig is in interviews dat de game op 11 november 2022 uitkomt. Hij lijkt voor geen enkel moment te twijfelen over deze releasedatum, zelfs niet in het licht van de vele games die het afgelopen jaar zijn uitgesteld. Daarom is het des te opvallender dat we nog maar zo weinig hebben gezien van de game.

In de trailer zien we een groot ruimteschip en een mens in een ruimtepak, terugkerend van de oppervlakte van een onbekende planeet terugkeert. Hij maakt zich klaar voor de lancering naar de ruimte en dat is zo’n beetje alles wat we te zien krijgen. Veel vraagtekens dus, wat het allemaal erg mysterieus maakt.

Waarom kijken we er naar uit?

Natuurlijk kun je door heel weinig te laten zien veel mysterie creëren, maar dat is natuurlijk niet het enige element  dat mensen zo benieuwd maakt naar waar de studio mee gaat komen. Het CV van Bethesda is een van de beste in de industrie als het gaat om singleplayer games en uitgerekend deze studio gaat een nieuwe space opera creëren. Een genre dat vooralsnog gedomineerd wordt door de Mass Effect-serie. Daarnaast noemt Todd Howard het de grootste technologie die de studio heeft kunnen maken tot nu toe. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Nu is het wachten op het moment dat de pr-machine van Bethesda los mag en ons meer gaat laten zien van deze game.

[image_with_animation image_url=”39331″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

2022 belooft een prachtig gamejaar te gaan worden, met genoeg om naar uit te kijken. Check daarom ook vooral onze andere vooruitblikken en laat ons weten waarom jij uitkijkt naar Starfield in de reacties.