Verwijder een uitbreiding of gamepack uit je De Sims 4-installatie

Tips
Robert Zomers op 12 maart 2022
Verwijder een uitbreiding of gamepack uit je De Sims 4-installatie

Schakel Sims-dlc uit via Origin

De Sims-games leunen al sinds het eerste deel sterk op uitbreidingen. De uitbreidingen maken je game beter en gevarieerder, maar soms zit er een dlc bij waarvan je achteraf spijt hebt dat je hem hebt toegevoegd aan je collectie. Gelukkig is er een manier om uitbreidingen, gamepacks en accessoire-pakketten te verwijderen.

Veel online gidsen schrijven dat je De Sims 4 volledig moet verwijderen om van een dlc af te komen, maar dat is gelukkig niet nodig. Met een kleine wijziging in het menu van Origin kun je zorgen dat De Sims 4 voortaan opstart zonder de content uit de pakketten die je niet meer leuk vindt… zoals het recente De Sims 4: Mijn Bruiloft-gamepack, dat een regelrechte ramp is.

Maak altijd eerst een backup

Voor je verder gaat: maak eerst een backup van je De Sims 4-saves. Je vindt deze in de map Mijn Documenten op Windows en Documenten op Mac. Daar moet je zoeken naar de map Electronic Arts, waarin een map met De Sims 4 staat. Daar kun je de map met saves kopiëren naar een veilige backup-locatie op je computer of usb-stick.

Wanneer je een dlc uitschakelt kan dit namelijk problemen geven in de savegames die je al met deze dlc gespeeld hebt. De game zal hier ook een melding voor geven die je moet wegklikken, maar het kan zijn dat dit fouten in je spel veroorzaakt. In dat geval kun je altijd de backup terugzetten.

[image_with_animation image_url=”39739″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Verwijder een uitbreiding, gamepack of accessoire-pakket uit de selectie

Om De Sims 4 te spelen zonder een bepaald uitbreidingspakket moet je naar de ‘speleigenschappen’ van de game gaan. Dit doe je door met de rechtermuisknop op de installatie van De Sims 4 te klikken in Origin. Vervolgens ga je naar Geavanceerde opties en kun je pakketten uitschakelen.

Vervolgens vul je in het veld Argumenten opdrachtregel het volgende commando in: -disablepacks:

[image_with_animation image_url=”39738″ animation=”Fade In” hover_animation=”zoom” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Achter de dubbele punt komt het uitbreidingspakket te staan wat je wilt verwijderen uit je De Sims 4-spel. Je moet daarvoor de afkorting van de soort dlc hebben en het nummer van de betreffende dlc die je wilt uitschakelen. Let op: gebruik geen spatie tussen het commando en het nummer van het uitbreidingspakket. Wil je meerdere dlc-pakketten uitschakelen? Dan voer je de afkorting en het nummer in van de betreffende pakketten, gescheiden door een komma.

De afkortingen zijn:

EP00 – Uitbreidingspakketten, zoals De Sims 4: aan het werk (EP01)
GP00 – Gamepacks, zoals De Sims 4: Buitenleven (GP01)
SP00 – Accessoire-pakketten, zoals De Sims 4: Luxe Feest (SP01)
SP00 – Kits, zoals De Sims 4: Retro Outfit Kit (SP20)

Mocht je het te ingewikkeld vinden om te achterhalen welke afkorting en nummer precies bij het pakket dat je wilt verwijderen hoort? Kijk dan even naar deze handige tool van YouTuber James Turner. Hij heeft het heel makkelijk gemaakt om de juiste disable-code te maken.

Deel dit artikel