Wat heeft Pokémon voor ons in petto?

Rondje redactie
Bianca van Steeg op 29 juni 2020
Wat heeft Pokémon voor ons in petto?

Een mix van gevoelens, blijkbaar

Pokémon heeft de afgelopen week verschillende games aangekondigd in de Pokémon Presents-afleveringen van 17 en 24 juni. Onze redactie zet voor jullie kort op een rijtje wat er allemaal aan zit te komen of wat er zelfs al is. Ook vertellen we kort wat onze mening over alles is en of het is wat we gehoopt hadden, of dat we liever iets anders gezien hadden.

Bianca - Teleurstelling met een hint van blijdschap

Ik wil beginnen met Pokémon Smile wat, ja… nou, eigenlijk niet echt een mobiele game genoemd kan worden. Ik heb mijn trots als bijna 20-jarige opzij gezet en heb het toch even geprobeerd en ik ben niet heel erg onder de indruk. Afijn, ik zal dan denk ik ook niet de doelgroep zijn, maar dan nog. Er gebeurde veel tegelijk op het scherm en je ziet alleen rechtsonderin een klein schermpje van waar het spel wil je dat poetst, dus het is niet echt makkelijk om te zien. En de foto’s die ze je laten zien aan het eind, die gemaakt zijn tijdens het poetsen, hadden ook echt wel achterwege mogen blijven…

Dan door naar de games die voor zowel de mobiel als de Switch zijn gemaakt, met als eerste Pokémon Café Mix. Hier ga ik nu niet veel over vertellen; in plaats daarvan verwijs ik je door naar mijn review als je mijn mening wilt lezen. Dan als laatste hebben we League of Pokémon- ik bedoel, Pokémon Unite. Mijn gevoelens hierover zijn een beetje gemengd, en ook snap ik niet waarom Pokémon ineens mee wilt pikken met de MOBA-games. Er bestond al een mobiele rip-off van League of Legends, en het voelt voor mij heel erg alsof Pokémon een rip-off heeft gemaakt van deze rip-off en alleen de karakters vervangen heeft door Pokémon. Maar: als het goed wordt uitgewerkt, zal ik wel blij zijn met een on-the-go League of Legends-game.

Als laatste hebben we als enige Switch-exclusive een remake van Pokémon Snap gekregen. De originele Pokémon Snap uit 1999 heb ik net niet mee mogen maken, maar ik wist wel dat de game bestond, met dank aan YouTube. Erg enthousiast erover ben ik niet, maar het ziet er wel uit als een geinig tussendoortje. De teleurstelling zit hem bij mij vooral in dat er (nog) geen vierde generatie remakes is aangekondigd. Een schrale troost vind ik dan wel dat we óók geen Let’s Go: Johto hebben gekregen. Dat had ik ontzettend onnodig gevonden, en als ze dat hadden aangekondigd, had ik dan ook een hartig woordje willen spreken met de Pokémon Company.

Robert - Gevuld met nostalgie

Dat we Pokémon Snap 2 krijgen, is wat mij betreft het beste Pokémon-nieuws dat we hadden kunnen krijgen dit jaar. Het eerste deel uit 1999 wist je namelijk het gevoel te geven dat Pokémon niet alleen maar bedoeld zijn als vechtmonsters, in tegenstelling tot de andere Pokémon-games. De wereld van Pokémon bestond opeens niet alleen meer uit Pokémon Trainers, want ook Pokémon-fotografen en -bewonderaars hadden opeens een plek. Misschien is dit iets te geromantiseerd, maar ik was toen 9 en het was geweldig. 

Ik kan dus niet wachten om later dit jaar met Pokémon Snap 2 aan de slag te gaan. Dat kan ik helaas niet zeggen van de andere aankondigingen. De mobile games trekken me niet zo, maar gelukkig had de Pokémon Company nog een presentatie gepland met een compleet nieuw game. Ik zette mijn geld vast in op een remake van Pokémon Diamond/Pearl, met ook een kleine inzet op de komst van een volgende Let’s Go voor de tweede generatie. 

Dat er vervolgens een MOBA aangekondigd werd, had ik niet verwacht. Dit genre stond vrij laag op de lijst als het gaat om mogelijke Pokémon-games, net onder racegames en net boven first-person shooters. Heel enthousiast ben ik dan ook nog niet, deels omdat MOBA’s niet mijn ding zijn. Al zie ik het nog wel gebeuren dat een Pokémon-game daar bij mij zo verandering in gaat brengen.

Rebecca - Heel de stad kon meegenieten

Ik ben eerlijk: ik ga dit stukkie even gebruiken om lekker te mopperen op The Pokémon Company en al zijn nieuwe vrienden. Op de een of andere manier zie ik de afgelopen twee weken steeds reclame voor Pokémon Diamond en Pearl langskomen, dus de hype was bij mij ontzettend hoog en ik verwachtte dan ook een remake voor deze games. Ook omdat alle fans erom gillen. In plaats daarvan krijgen we een hele dosis shit waar de fans nooit om gevraagd hebben. Bedankt hè!

Misschien dat andere mensen heel erg uitkijken naar die mobiele games, maar het is echt niet mijn ding. Gamen doe ik liever op een apparaat waar ik niet ook berichtjes op kan sturen. Zo, dat is me van het hart: zeur-modus uit. Ik denk dat mensen een wijk verder van mijn huis nog gehoord hebben dat er een nieuwe Pokémon Snap komt, zelfs als ze er nog nooit van gehoord hebben. Dit is simpelweg omdat ik het begrip “schreeuw het van de daken” een nieuwe betekenis heb gegeven.

Ik heb met heel veel liefde de versie voor de Nintendo 64 gespeeld en was de afgelopen jaren soms ook best verbolgen dat er geen nieuwe kwam. Zeker toen de Wii U op de markt verscheen en je dat ding perfect als een makeshift camera kon gebruiken. Gelukkig kan ik er straks eindelijk mee aan de slag. Dat verzacht de pijn van de rest van deze Pokémon Presents een beetje.

Rachel - Pokémon Unite, ik kies jou!

Ik wil graag met de deur in huis vallen met het feit dat ik geen enorme fan ben van de Pokémon-games, al kun je me voor het kijken van de Pokémon-animatieserie ’s nachts wakker maken. Toch is ook bij mij ter ore gekomen dat ons deze periode een aantal nieuwe Pokémon games te wachten staat.

Als eerste wil ik het graag hebben over de nieuwe Pokémon Snap-‘game’ die eraan zit te komen. Ik zet het woordje ‘game’ alvast tussen aanhalingstekens, omdat ik niet het idee heb dat er echt een game-element gekoppeld zit aan dit nieuwe spel. Het doel is dat spelers foto’s maken van Pokémon, maar het verdere nut hiervan snap ik niet, moet ik heel eerlijk bekennen. Het lijkt me dat de game al snel verveelt en wetende dat voor dit spel geld gevraagd gaat worden, moet ik zeggen dat ik dit het niet waard vind. Maar zoals ik al eerder zei: ik ben dan ook geen groot fan van Pokémon-games.

Daarnaast ving ik op dat Pokémon met een nieuw spel komt genaamd Pokémon Unite. In tegenstelling tot Pokémon Snap is dit iets waar ik een glimlach van op mijn gezicht krijg. Als trouwe Heroes of the Storm-speler zie ik dit echt als een combinatie van een van mijn favoriete series met een van mijn favoriete games. Heerlijk! Vooral nu ik weet dat het een free-to-play-game zal worden, ben ik zeker geneigd in ieder geval even een kijkje te nemen als de game uitkomt. Enige nadeel is wel dat het spel alleen te spelen zal zijn op Nintendo Switch en mobile devices. En aangezien ik geen Nintendo Switch heb liggen, komt het dan toch aan op mijn telefoon. Desondanks ga ik het spel zeker uitproberen!

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Een lading aan verschillende meningen, maar wat is die van jou? Laat het ons horen in de reacties of praat met ons mee via Discord.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel