Naar deze games van dit najaar kijkt de redactie het meeste uit

Rondje redactie
Steve Hetem op 17 juli 2021
Naar deze games van dit najaar kijkt de redactie het meeste uit

Voor ieder wat wils

Toen de E3 van 2020 was afgeblazen door de coronacrisis was dat toch een flinke teleurstelling. Gelukkig kon afgelopen juni de E3 van 2021 wel doorgaan, maar dan als een compleet virtueel event. Iedereen die er zin in had, kon gratis kijken naar de presentaties van nieuwe games die uitgebracht worden. De eerste helft van dit jaar had al veel te bieden, maar ook de tweede helft van 2021 belooft weer mooie releases.

Er komen veel games uit elk jaar: van langverwachte vervolgen van populaire grote namen tot een hele rits indiegames. Enkele interessante titels die in de eerste helft van 2021 zijn uitgekomen zijn Stronghold Warlords, Little Nightmares 2, Monster Hunter Rise, Hood: Outlaws & Legends en Biomutant.  Dat zorgde weer voor veel on- en offline gameplezier. Aan het eind van 2020 had al een aantal redactieleden vertelt van welke games zij hoge verwachtingen hadden. We maken een rondje langs andere redactieleden om uit te zoeken waar ons team de komende maanden naar uitkijkt.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Brechtje - Twelve Minutes

[image_with_animation image_url=”36977″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Games met een écht sterk verhaal sleuren mij helemaal mee en laten me opgaan in een verhaal. Voor mij zijn dat vaak spellen die de grens opzoeken met films. Daarom werd ik erg enthousiast toen ik de trailer zag van Twelve Minutes, een interactieve thriller met drie van mijn favoriete acteurs als stemacteurs: James McAvoy, Willem Dafoe en Daisy Ridley.

Twelve Minutes gaat over een man die vastzit in een time loop. Wat een romantische avond had moeten zijn verandert in een bloedbad wanneer een politieagent de deur intrapt, zijn vrouw beschuldigt van moord en hem doodslaat.

Niet alleen de duistere sfeer en de cast maken mij hoopvol voor deze game. Ook het idee dat je als speler keuzes maakt die  invloed hebben op het verloop van het verhaal, spreekt me aan. Dat is de reden dat ogenschijnlijk ‘makkelijke’ games als Telltale’s The Walking Dead, Detroit en The Stanley Parable toch in mijn toplijst van meest intrigerende games ooit staan: ze zijn zo meeslepend als wat. Hopelijk kan ik daar vanaf augustus ook Twelve Minutes aan toevoegen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Jermaine - Zelda: Skyward Sword

Ik ben dit jaar vooral op de nostalgische tour al zeg ik het zelf. Zo zijn er een aantal games die ik dolgraag op de Nintendo Switch wil spelen, omdat ik deze destijds niet of maar half heb gespeeld op de bijbehorende console. Zelda: Skyward Sword en de Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl zijn zulke games.

De Zelda-games hebben mij altijd weten te boeien, maar op een of andere manier heb ik Skyward Sword nooit zelf in mijn bezit gehad. Wel heb ik deze van een vriend geleend en de Wii-controllers flink laten wapperen. Ik ben vooral benieuwd naar de scherpere beelden en de kleine gameplay-aanpassingen die zijn gemaakt voor de Joy-Cons.

De Pokémon Diamond & Pearl-editie heb ik zelf nooit gespeeld omdat ik destijds druk was met andere dingen en ik een beetje klaar was met Pokémon. Dit waren de eerste versies die ik niet gespeeld heb, maar ben vele jaren later walkthroughs gaan bekijken op YouTube. Dit is dus de uitgelezen kans om ze nu echt te spelen, ook al moet ik erg wennen aan de visuele stijl die ze hanteren.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Robert - Forza Horizon 5

Nadat er veel is uitgesteld naar volgend jaar kon ik nog niet heel erg enthousiast worden van de games die in de tweede helft van dit jaar moesten uitkomen. Natuurlijk kijk ik ook uit naar de remakes van Pokémon Diamond en Pearl, een van mn favoriete generaties Pokémongames. Ik hield mezelf maar voor dat als het daarbij bleef ik misschien mooi geld over zou houden voor een nieuw model van de Switch. Helaas blijkt de console niet de 4K-upgrade te krijgen waar ik op had gehoopt. Alhoewel Pokémon spelen in de trein op een oled-scherm klinkt ook niet verkeerd…

Gelukkig is het dit najaar Playground Games dat de laatste twee maanden van 2021 gaat redden voor mij als het om games gaat. Sinds ik ben ingestapt in de Forza Horizon-serie zijn het niet alleen in een klap mijn favoriete racegames, maar was zowel het derde als het vierde deel mijn favoriete game van dat jaar.

Dit jaar is er weinig competitie, maar de hype voor Forza Horizon 5 is er niet minder om. Hoewel ik stiekem tot team-Japan hoor als het gaat om Forza Horizon-locaties ben ik heel enthousiast voor de setting in Mexico, de diverse natuur en kleurrijke locaties gaat dit vijfde deel echt een feestje maken. Daarnaast kan ik niet wachten om weer met een hele rits nieuwe modellen van de welbekende automerken te kunnen gaan racen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Tom - Shredders

Sinds de allereerste Skate — “EA Skate”, voor vrienden —verlang ik naar precies dat natuurlijke spelgevoel, maar dan in de sneeuw. Ik waardeer hoe SSX in diens hoogtijdagen extra extreem ging, maar juist de realistische en vooral intuïtieve snowboardgame is zeldzaam. Heel eventjes leek Steep de uitverkorene, ware het niet dat Ubisofts gruwelijk misplaatste tone-of-voice (“Totally radical, my man!”) mijn ingewanden in een knoop legt uit plaatsvervangende schaamte. En precies daar komt Shredders om de hoek kijken.

Shredders is de vergeten titel uit maar liefst twee grote persconferenties van Xbox. Het gros van de gamers haakt af bij het complete gebrek aan geweren, magie of 4K-sportzweet, maar ik voelde die ijskoude gameplay-beelden. Shredders borduurt voort op een van de beste stukjes snowboard-besturing van de afgelopen jaren — het ondergesneeuwde The Snowboard Game op Steam — met een bizar gevoel voor realisme. Zelfs zonder de controller in de hand te hebben, valt op hoe Foampunch Studios zowel de sneeuw als het bord begrijpt.

Het onafhankelijke ontwikkelteam is nog klein, maar weet absoluut van wanten. Zolang de besturing ‘klikt’ en wintersportfanaten warm gehouden worden met genoeg content, glijdt Shredders vastberaden naar die “Skate, maar dan in de sneeuw”-glorie.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Bij deze een handjevol games waar onze redactie hoge verwachtingen van heeft, maar er staan natuurlijk nog veel meer games op de planning voor de tweede helft van 2021. Deel met ons in de comments of via Discord waar jij hoge verwachtingen van hebt!

Deel dit artikel