Hoe werkt Pokémon Home?

Tips
Robert Zomers op 5 oktober 2020
Hoe werkt Pokémon Home?

Je Pokémon in de wolken

Nintendo heeft met de Switch definitief de cloud ontdekt en maakt met kleine stapjes steeds meer gebruik van deze technologie. In februari zette het bedrijf een nieuwe stap hierin met Pokémon Home. Deze app moet ervoor zorgen dat je altijd en overal bij al je Pokémon kunt. Althans dat is het idee, want zo kunnen we nog niet onze Pokémon uit Pokémon Go overzetten. Hoe zit het precies?

Sinds februari is de nieuwe clouddienst Pokémon Home beschikbaar voor iedereen met een Switch en/of een smartphone. Hiermee kun je Pokémon verplaatsen tussen games, een Pokédex bijhouden, ruilen en je verzameling beheren. Dat klinkt wel iets simpeler dan het is, want er zijn wel wat voorwaarden en regels aan Pokémon Home verbonden. We hebben de belangrijkste feiten even voor je op een rij gezet.

Pokémon Home installeren op je Nintendo Switch

Hoewel je Pokémon Home op een mobiel apparaat kunt installeren, kun je het beste beginnen op de Switch. In de eShop kun je de app gratis downloaden en kun je je Nintendo-account meteen linken aan Pokémon Home. Wanneer je Pokémon Sword/Shield hebt of Pokémon Let’s Go! Pikachu/Eevee kun je meteen beginnen met het overzetten van je Pokémon. 

Vanuit Pokémon Sword/Shield kun je Pokémon heen en weer sturen tussen Pokémon Home en de games. Voor Pokémon Let’s Go! Pikachu/Eevee is het goed om te weten dat dit een enkele reis is. De app waarschuwt je gelukkig uitgebreid voordat je Pokémon overzet uit deze games, maar houd er dus goed rekening mee. 

In de app op de Switch kun je net als op Bill’s pc van de eerdere games je Pokémon verdelen over boxes. Daarnaast is er een grote National Pokédex die je kunt vullen. In tegenstelling tot Pokémon Sword/Shield zitten hier wel alle Pokémon in.

Pokémon ruilen met de hele wereld op je smartphone

Ook voor Android en iOS is Pokémon Home beschikbaar, maar deze versie verschilt sterk van de versie op de console. Pokémon Home op mobiel is dan ook meer bedoeld voor het ruilen van Pokémon. Je kunt met de app  vanaf je telefoon bijvoorbeeld geen Pokémon toevoegen aan je cloudopslag. Dit kan op dit moment alleen via de Switch. Daarnaast kun je je account maar met één smartphone of tablet linken. 

Wel kun je Pokémon ruilen. Dit kan met vrienden die je hebt toegevoegd op Pokémon Home, maar het kan ook online met onbekenden. Daarin zijn twee varianten mogelijk. De eerste optie is ruilen via het Global Trade System (GTS). Dit is het marktplaats-systeem dat we ook uit vorige games kennen, waarbij je een Pokémon aanbiedt en er een specifieke Pokémon voor terugkrijgt. Handig als je Pokémon uit de andere versie van de game zoekt. 

Daarnaast is er de Wonder Trade Box, waarin je Pokémon kunt zetten die dan met willekeurige trainers worden geruild. Het is altijd maar de vraag wat je ervoor terugkrijgt. Ik heb er in ieder geval een hoop Wooloo’s bij die door schaapachtige trainers erin zijn gegooid in de hoop dat andere spelers bijzondere Pokémon delen.

[image_with_animation image_url=”27639″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Pokémon Home Premium

In hoeverre je Pokémon kunt opslaan of ruilen is afhankelijk van of je bereid bent om te betalen voor Pokémon Home. Hoewel de app gratis is, zit er een stevige betaalmuur in de dienst. In de basic-versie kun je slechts 30 Pokémon opslaan en minder Pokémon tegelijk plaatsen voor Wonder Trade en in het GTS. Kortweg betekent dit dat wanneer je veel Pokémon wilt verplaatsen via Pokémon Home of als je met regelmaat wilt ruilen, je geld moet betalen.

Wanneer je voor een maandelijks abonnement gaat, kost je dat €2,99,  voor 90 dagen betaal je €4,99 en wanneer je in één keer voor een jaar betaalt, kost je dat €15,99.

[image_with_animation image_url=”22207″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Hoe zit het met de Pokémon Bank?

De oplettende trainer weet dat Pokémon Home niet de eerste opslag is voor Pokémon waar je verschillende games aan kunt koppelen. Op de 3DS kregen we al de Pokémon Bank waarin Pokémon buiten een game konden worden opgeslagen. Deze dienst bestaat nog steeds en is essentieel als je Pokémon van de games op je 3DS wilt overzetten naar Pokémon Home en/of Pokémon Sword/Shield.

Wanneer je deze dienst nog hebt, kun je de Pokémon eenvoudig in één keer overzetten via de Pokémon Home app op je Switch. Je moet daarvoor dan wel weer in de weer met ingewikkelde codes, maar aangezien elke Nintendo-gamer heeft moeten leren omgaan met friendcodes, is dat geen onoverkomelijk probleem.

Je kunt Pokémon in bulk overzetten, waarbij je ook de indeling van je boxes kunt bewaren. Ideaal als je net als ik de volledige Pokémon Bank had ingedeeld op Pokédex-nummers. Ik heb deze zo over kunnen zetten om in Pokémon Home verder te kunnen werken aan mijn levende Pokédex.

[image_with_animation image_url=”33698″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Pokémon overzetten vanuit Pokémon GO

Inmiddels is het ook mogelijk om Pokémon uit Pokémon GO over te brengen naar Pokémon Home. Vanuit daar kunnen ze vervolgens overgezet worden naar Pokémon Sword/Shield, al zitten er wel wat beperkingen aan. Zo kunnen speciale Pokémon niet worden overgebracht en kun je ook maar een gelimiteerd aantal Pokémon per keer overzetten.

Om Pokémon over te zetten ga je naar de Pokémon GO app op je smartphone en naar opties. Daar kun je onderaan Pokémon Home linken door in te loggen met je Nintendo-account. Als je dit hebt gedaan kun je meteen beginnen met het overzetten van Pokémon uit Pokémon GO.

Vervolgens ga je in de Pokémon Home-app op je smartphone naar opties en onder het kopje Pokémon GO selecteer je ontvangen. Daar staan vervolgens de Pokémon die je hebt overgezet vanuit de mobiele game en dan kun je ze aan je collectie toevoegen.

Je kunt wel maar een maximum aantal Pokémon overzetten elke keer en dan moet je ‘energie’ weer opladen. Dit kun je ook opwaarderen met coins, die je kunt verdienen met het verdedigen van gyms of door ze met echt geld te kopen.

Het is goed om te onthouden dat de Pokémon die je overzet naar Pokémon Home vanuit Pokémon GO niet meer teruggezet kunnen worden. Mocht je een Pokémon veel gebruiken om een lokale gym te verdedigen, dan doe je er goed aan deze lekker in je Pokémon GO collectie te laten.

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel