League of Legends LEC Playoffs samenvatting: week 3

Verslag
Bianca van Steeg op 12 september 2020
League of Legends LEC Playoffs samenvatting: week 3

Tijd voor de finale

De LEC Summer Split zit erop en dat betekent dat we door mogen naar de playoffs om te zien wie dit seizoen de felbegeerde beker pakt. De playoffs van dit seizoen bepalen ook welke teams Europa gaan vertegenwoordigen tijdens Worlds. Lees hier op Pixel Vault na elk weekend de samenvattingen en highlights. Weet je niet zeker waar ik het nu over heb maar wil je het toch blijven volgen? Lees even dit artikel. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Uitslag LEC 2020 Summer Season

Team Wedstrijden Reeks
1 Rogue 13 – 5 2 gewonnen
2 MAD Lions 12 – 6 2 verloren
3 G2 Esports 11 – 7 6 gewonnen
4 Fnatic 9 – 9 2 gewonnen
5 SK Gaming 9 – 9 1 verloren
6 FC Schalke 04 8 – 10 7 gewonnen
7 Excel Esports 8 – 10 2 verloren
8 Misfits Gaming 7 – 11 1 gewonnen
9 Team Vitality 7 – 11 2 verloren
10 Origen 6 – 12 7 verloren
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30218″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 1: RGE - G2

Man man man, wat was dit een ontzettend spannende dag voor de playoffs. In elke game was zo sterk terug te zien dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn. Ondanks het voordeel in ervaring dat G2 heeft, wist RGE een goede uitdaging voor het team te zijn. Beide teams hadden momenten dat ze de controle hadden. Iets wat RGE ontzettend goed deed vandaag, was in alle vijf de games First Blood halen. Tot op het laatste moment bleef het erom spannen wie in de finale tegen FNC zou komen te staan. 

In de tweede game van vandaag gaat First Blood opnieuw naar RGE, deze keer naar midlaner Larssen, die een één tegen één gevecht wint tegen G2’s Caps. Na 23 minuten weet G2 een teamfight in de midlane te winnen met drie kills. Ditmaal is het dit team dat de Baron oppakt. Vanaf dit punt heeft G2 alle controle en al gauw weten ze de base van RGE open te gooien. Na net geen 30 minuten weet G2 na een laatste gewonnen gevecht ook de Nexus te vernietigen voor de overwinning. 

Na een tweede win van G2 in de derde game, staat het team nu op matchpoint. Als RGE dit verliest, zal G2 het team zijn dat naar de finale gaat. Na vier minuten pakt RGE’s Hans Sama First Blood, met dank aan een goede hook van zijn support Vander’s Nautilus. RGE weet de druk op G2 hoog te houden en staat na tien minuten voor in kills. Na 24 minuten is G2’s Caps erg gericht op het neerhalen van Larssen (die ondertussen 5/0 gaat), maar hierdoor krijgt RGE de ruimte om stiekem de Baron op te pikken. Caps haalt Larssen neer, maar Larssen heeft genoeg tijd gerekt voor RGE om ongestoord de Baron af te maken. Met deze Baron kan RGE de base van G2 binnenbreken. Tijdens een laatste gevecht in de jungle weet RGE een ace te pakken en haalt G2 niemand neer. Dit zorgt ervoor dat RGE terug de base van G2 in kan om de game af te maken met een eindstand van zes tegen twintig kills voor RGE. 

Vandaag lijkt het erop dat het vaste prik is dat RGE de First Blood krijgt. Deze laatste game pakt support Vander dit op, met dank aan zijn Ignite na een gewonnen gevecht in de botlane. RGE weet na 30 minuten tijd een teamfight in de toplane te winnen en hierna ook de Baron op te pakken. Na 40 minuten neemt G2 een risico door voor de Baron te gaan terwijl heel RGE nog leeft, maar ze slagen hier wel in. Met deze Baron kan G2 turret voor turret en inhibitor voor inhibitor vernietigen in RGE’s base. Na een laatste poging tot verdediging van RGE, gaan vervolgens ook de Nexus-turrets en de Nexus neer en dit betekent dat G2 na een ongelooflijk spannende Best of 5 doorgaat naar de finale, tegen Fnatic. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30214″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30214″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 2: G2 - FNC

Met de afronding van de eerste dag gaan we nu door naar de finale. Beide teams hebben het er ontzettend om laten spannen. G2 had over het algemeen vaak de controle over de map, maar FNC bood veel tegengas. Zo duurden twee van de games maar liefst meer dan 40 minuten. Uiteindelijk wist G2 deze finale na drie ongelooflijk intense games toch met 3-0 te winnen. 

Deze eerste game gaat First Blood naar FNC’s Rekkles, dankzij een gank van FNC’s Selfmade. G2’s Perkz wordt neergehaald. De rest van de game ging redelijk gelijk op, met de controle over de map net wat meer in het voordeel van G2. Uiteindelijk, na 25 minuten, heeft G2 de voorsprong uitgebouwd tot ongeveer 6k gold, vier turrets tegenover één en dertien kills tegenover zes. Een gevecht in de jungle nabij de Baron pit zorgt ervoor dat G2 nog eens vier kills op weet te pakken, gevolgd door de Baron. FNC laat zijn rivaal echter nog niet winnen. Na 30 minuten doet G2 zijn eerste poging om de base binnen te breken, maar het team weet slechts één inhibitor-turret neer te halen voordat FNC drie kills oppakt en de rest wegjaagt. Kort hierop volgt nog een gevecht in de jungle, wat FNC wederom weet te winnen met vier kills tegenover één voor G2. Dit opent voor FNC de mogelijkheid om zelf de Baron op te pakken. 

Na 40 minuten pakt G2 de Ocean Dragon Soul op en probeert G2’s Caps in zijn eentje de base van FNC verder binnen te breken. Hij haalt een inhibitor neer, maar wordt dan zelf uitgeschakeld door drie leden van FNC. Verder pakt G2 na 42 minuten zijn tweede Baron van de game op. Met deze buff op zak bestormt het team nogmaals de base van FNC, waarbij twee turrets en twee inhibitors vernietigd worden. Echter is dit nog altijd net niet genoeg om de game af te maken. FNC haalt nogmaals drie kills op G2 en jaagt de rest uit zijn base. Enkele minuten later pakt G2 ook de Elder Dragon. G2’s Caps en Wunder worden gevonden in de toplane en een gevecht breekt los. G2’s Jankos gebruikt Shen’s ult om er snel bij te zijn, maar na Caps delft ook hij snel het onderspit. Kort hierop komt G2 opnieuw de base van FNC in en ditmaal weet G2 hier een ace te scoren op zijn tegenstander. Dit geeft het team de ruimte om na een ongelooflijk spannende en bewogen game de Nexus te vernietigen en zo de game te winnen. 

In de tweede game van vandaag gaat First Blood naar G2’s Mikyx. Dit komt doordat FNC’s Hylissang onder de turret neergehaald wordt in de botlane. In tegenstelling tot de vorige game neemt FNC hier de leiding, met negen tegen zeven kills en een voorsprong van vijf tegen twee turrets na 25 minuten. Na 35 minuten breekt FNC zelfs de base binnen. G2 weet nog veel tegengas te geven en na 40 minuten de Elder Dragon op te pakken. Hiermee kan het team de base van FNC in komen. Na een gewonnen gevecht wint G2 tegen alle waarschijnlijkheid ook deze tweede game. 

In de derde game gaat First Blood naar G2’s Mikyx die in de midlane FNC’s Nemesis weet te grijpen, maar in ruil hiervoor wordt hij neergehaald door FNC’s Selfmade. Deze game is na 30 minuten net als de eerste volledig onder controle van G2. G2 heeft de Infernal Dragon Soul, staat tien tegen twintig kills voor en heeft een voorsprong van 10k gold. Na 35 minuten gaat FNC bezig met de Elder Dragon, maar G2’s Caps sprint ondertussen de base van FNC binnen om zo de game af te maken en voor G2 ook de beker van deze Summer Split te winnen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30213″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
De winnaar van de Summer Split
[image_with_animation image_url=”32083″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
Conclusie

Met dit weekend sluiten we de Summer Split af en een saai seizoen was het zeker niet. We zagen comebacks die we nooit hadden verwacht, maar ook zagen we dat sterke teams uit de vorige Split, deze Split flink wat zwakker waren. Een finale tussen G2 en FNC was uiteindelijk toch onvermijdelijk, ook al maakte RGE het zaterdag spannend tegen G2. Na alle bloed, zweet en tranen (zowel bij fans als bij de spelers), is de beker dan toch voor G2.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel