League of Legends LEC Playoffs samenvatting: weekend 1

Verslag
Bianca van Steeg op 25 augustus 2020
League of Legends LEC Playoffs samenvatting: weekend 1

De weg naar Worlds

De LEC Summer Split zit erop en dat betekent dat we door mogen naar de playoffs om te zien wie dit seizoen de felbegeerde beker pakt. De playoffs van dit seizoen bepalen ook welke teams Europa gaan vertegenwoordigen tijdens Worlds. Lees hier op Pixel Vault na elk weekend de samenvattingen en highlights. Weet je niet zeker waar ik het nu over heb maar wil je het toch blijven volgen? Lees even dit artikel. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Uitslag LEC 2020 Summer Season

Team Wedstrijden Reeks
1 Rogue 13 – 5 2 gewonnen
2 MAD Lions 12 – 6 2 verloren
3 G2 Esports 11 – 7 6 gewonnen
4 Fnatic 9 – 9 2 gewonnen
5 SK Gaming 9 – 9 1 verloren
6 FC Schalke 04 8 – 10 7 gewonnen
7 Excel Esports 8 – 10 2 verloren
8 Misfits Gaming 7 – 11 1 gewonnen
9 Team Vitality 7 – 11 2 verloren
10 Origen 6 – 12 7 verloren
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30212″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 1: S04 - SK

Na de wonderbaarlijke #S04MiracleRun mag S04 zich nu gaan bewijzen in de playoffs. Dit heeft het team dan ook zeker gedaan. Over het algemeen konden we in deze games zien dat SK wel veel controle over de Drakes en met name vaak de eerste Drake pakte, maar dit was niet voldoende. Een terugkerend patroon van S04 was de controle, de rust en het geduld. Het team heeft nauwelijks onnodig kills weggegeven. Ook wist het team elke game controle te houden over de Rift Heralds en de Baron. 

De eerste game begon met een ongebruikelijke tactiek. SK stuurde zijn toplaner Jenax mee met jungler Trick om Trick een voorsprong te geven, terwijl SK’s botlaners Crownshot en Limit de toplane verdedigden. Na vier minuten moet SK’s Jenax toch de botlane turret verdedigen, maar hij wordt gedived en geeft First Blood aan S04’s Neon. Na een keurig gespeelde game en een Baron voor S04, wordt SK wanhopig en proberen ze een kill af te dwingen op S04’s Odoamne in de toplane. Ondertussen loopt de rest van S04 SK’s base in. Enige verdediging is tevergeefs en S04 wint deze eerste match. 

De tweede game begon iedereen op zijn eigen plek. Dit keer gaat First Blood naar SK’s Trick, die een vroege gank doet op S04’s midlaner Abbedagge. Dit brengt S04 echter niet van zijn stuk. Na 29 minuten weten ze een teamfight te winnen met twee tegen nul kills en hierna pakken ze de Baron. Bij een verdedigingspoging van SK gaan nog twee van zijn leden neer en kan S04 ook de Drake binnenhalen. Na 35 minuten probeert SK nog een teamfight te winnen in de midlane, maar het team gebruikt te vroeg alle ulti’s, waardoor ze al snel niet meer terug kunnen vechten. S04 wandelt over het team heen alsof het een deurmat is en vernietigt de base.

In de derde game weet SK opnieuw First Blood op te pakken, dit keer voor Crownshot. In ruil hiervoor pakt S04’s Abbedagge echter een triple kill. Een Azir met drie kills na zes minuten voorspelt weinig goed nieuws voor SK. Na 23 minuten vindt er een teamfight plaats rond de vierde Drake van de game, die S04 wint met vijf tegen nul kills, met dank aan Abbedagge’s Azir’s damage. Een tweede Baron gevolgd door nog een gewonnen teamfight voor S04 later en het team haalt ook deze keer de Nexus van SK neer. S04 gaat door naar de volgende ronde en SK ligt eruit. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30219″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30214″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 2: G2 - MAD

Deze vier games die we vandaag gezien hebben, waren ontzettend wisselvallig in wie er in welke game de controle hield. Een ding hebben alle matches wel gelijk: ze waren allemaal gevuld met actie en chaos, zoals we ondertussen denk ik best wel gewend zijn van deze teams. De brute kracht die late-game uit de drafts van G2 kwam, was uiteindelijk in drie van de vier games voor MAD Lions te veel om aan te kunnen. 

In de tweede game gaat de First Blood naar MAD’s jungler Shad0w, dankzij een gank op G2’s midlaner Caps. Hiervoor moet Shad0w echter ook zijn leven geven, doordat hij te veel turretschoten neemt wanneer hij abilities mist. Ondertussen heeft G2’s toplaner Wunder het lastig, maar nadat er na 30 minuten een teamfight in de toplane start waar hij een triple kill weet te scoren, lijkt hij volledig terug te zijn. Een laatste teamfight in de jungle zorgt ervoor dat G2 deze brute kracht uit zowel toplaner Wunder als botlaner Perkz kan benutten om het gevecht te winnen. Na dit gevecht weten ze simpel de base van MAD in te komen voor hun tweede win van vandaag.

In deze derde game gaat de First Blood naar G2’s midlaner Caps, wanneer MAD’s midlaner Humanoid op hem inspringt. Met dank aan G2’s jungler Jankos weet Caps dit te winnen. Hierna neemt MAD echter de controle over. Na 25 minuten weet MAD een ace te scoren in een teamfight rondom de Drake pit. Hierdoor pakken ze hun vierde Drake op voor de Ocean Dragon Soul, gevolgd door de Baron. Met deze Baron buff slopen ze de base van G2 binnen. Na een laatste teamfight als verdediging van G2, gewonnen door MAD, weet MAD de Nexus te slopen en de stand voor vandaag tot 2-1 te maken. 

Opnieuw gaat de First Blood in deze vierde game naar G2, dit keer naar botlaner Perkz die MAD’s support Kaiser afstraft voor zijn agressiviteit. Na elf minuten heeft G2 de game volledig in handen doordat het team de toplane en midlane continu gepusht houdt. Dit zorgt ervoor dat MAD lastig gebruik kan maken van de global ulti’s van Shen en Twisted Fate, omdat ze in ruil hiervoor veel verliezen. Toch maakt MAD’s toplaner Orome hier gebruik van voor een kill op G2’s Perkz, maar hierdoor krijgt G2’s Wunder de vrijheid om maar liefst twee turrets voor zichzelf op te pakken. Na een overstep van MAD’s botlaner Carzzy na 25 minuten, initieert G2 hier een teamfight. G2 scoort hier vier kills zonder iemand te verliezen en weet zo de game te eindigen om door te gaan naar de volgende ronde, in de winner’s bracket. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30215″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”30218″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dag 3: RGE - FNC

FNC is een team waar we het afgelopen seizoen niet veel positiefs van hebben gezien. Ze gaven vaak onnodig kills weg, hadden geen controle over de games en speelden over het algemeen gewoon niet heel netjes. Vandaag lieten ze echter een heel andere kant zien. Ze wisten in deze drie games goed de controle te houden en hebben zo een plek in Worlds weten te bemachtigen. 

Deze match gaat de First Blood naar FNC’s Rekkles, die RGE’s Vander weet te pakken met behulp van FNC’s support Hyllisang’s Thresh crowd control. Na 23 minuten speeltijd start FNC de Baron op en weet het team deze dan ook te pakken. Een teamfight breekt los, die FNC ook weet te winnen met drie tegen een kill. Met deze Baron buff gaan ze na een reset nogmaals de base van RGE binnen en weten ze de game af te maken doordat RGE dit niet meer kan verdedigen. 

In de tweede game van vandaag gaat First Blood opnieuw naar FNC, dit keer naar jungler Selfmade. Dit gebeurt doordat RGE’s Toplaner Finn te ver doorloopt en in de lucht gegooid wordt door FNC’s Toplaner Bwipo’s Ornn ult. Hierna maakt FNC’s Selfmade de kill af. Na 32 minuten start er een teamfight rondom de Drake pit. Drie leden van RGE worden hier gesandwiched dankzij Ornn’s ult. Zo kan FNC hier met weinig moeite vier kills halen om vervolgens de game te eindigen. 

First blood gaat in de derde game naar FNC’s Rekkles wanneer RGE’s Inspired zijn botlane wil helpen, maar ook FNC’s Selfmade is nog in de buurt om zijn botlaners te helpen. Een drie tegen drie-gevecht start en FNC’s Rekkles haalt hier een double kill, terwijl FNC’s Selfmade ook nog een kill haalt. RGE krijgt alleen een kill op Selfmade en Hylissang. Na 32 minuten start FNC de Baron op. Deze wordt onderbroken door RGE, maar hieruit start FNC een teamfight die ze zelf weten te winnen. Ondanks dat ze de Baron buff niet hebben, breken ze wel de base van RGE binnen en winnen ze de game. 

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
[image_with_animation image_url=”30213″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
Tussenstand na weekend 1
Playoffs - Ronde 1
[divider line_type=”No Line”][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30218″][five_sixths]Rogue[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30213″][five_sixths]Fnatic[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”16″][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30214″][five_sixths]G2 Esports[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30215″][five_sixths]MAD Lions[/five_sixths][one_sixth]1[/one_sixth][/text-with-icon][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”16″][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30219″][five_sixths]SK Gaming[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30212″][five_sixths]Schalke 04[/five_sixths][one_sixth]3[/one_sixth][/text-with-icon]
Playoffs - Ronde 2
[divider line_type=”No Line”][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30214″][five_sixths]G2 Esports[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30213″][five_sixths]Fnatic[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”16″][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30215″][five_sixths]MAD Lions[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30212″][five_sixths]Schalke 04[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon]
Playoffs - Ronde 3
[divider line_type=”No Line”][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”30218″][five_sixths]Rogue[/five_sixths][one_sixth]0[/one_sixth][/text-with-icon][text-with-icon icon_type=”image_icon” icon_image=”27158″][five_sixths]TBD[/five_sixths][one_sixth]-[/one_sixth][/text-with-icon]
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]
Conclusie

Wat een weekend is dit geweest zeg. S04 zet zelfs hier nog hun Miracle Run voort en is zelfs een stap dichter bij een plek in Worlds. MAD en RGE, die beide aan de top stonden tijdens dit seizoen, zijn allebei neergehaald door de goude oude favorieten FNC en G2. Zoals je je wel kunt voorstellen, ben ik ontzettend benieuwd naar wat de rest van deze playoffs in petto heeft.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel