Je Animal Crossing-eiland overzetten naar je nieuwe Switch

Tips
Robert Zomers op 14 november 2021
Je Animal Crossing-eiland overzetten naar je nieuwe Switch

Is het nu eilandexport of een exporteiland?

Je kunt verschillende redenen hebben om je eiland over te zetten naar een andere Switch. Bijvoorbeeld omdat je het nieuwe model met OLED-scherm hebt kunnen bemachtigen of omdat je liever een Switch Lite wilde. Of misschien zit je nog met het schaamrood op de kaken met twee Switch-consoles op de bank, omdat je na vierhonderd uur speeltijd een nieuw eiland wilde beginnen zonder je oude eiland kwijt te raken. Wat de reden ook is: we zetten de stappen hier voor je op een rij.

Mocht je het overzetten van jouw Animal  Crossing-eiland reuze spannend vinden en mij niet vertrouwen; geen probleem. Ik begrijp dat het hier om een kostbare operatie gaat en daarom kun je de stappen die je moet nemen ook gewoon terugvinden op de website van Nintendo.

[image_with_animation image_url=”12157″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Bepalen wat je wilt verhuizen

Het verhuizen van je Animal Crossing New Horizons-save game kan op twee manieren. Je kunt alleen een bewoner verhuizen of het complete eiland overzetten. Ben je begonnen met het spelen op een Switch die je met andere gezinsleden deelt? Dan kan het een optie zijn om alleen jouw personage over te zetten en een nieuw eiland te beginnen. Als je toch alleen op het eiland woont, dan kun je er beter voor kiezen r om het hele eiland over te zetten.

[image_with_animation image_url=”38783″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Alleen je bewoner verhuizen

Je kunt je bewoner alleen verhuizen als deze niet de Eilandwoordvoerder (de hoofdspeler) is van het eiland. Anders moet je namelijk alsnog het hele eiland overzetten. Daarnaast moet je een huis hebben in de game, anders moet je eerst doorspelen of een nieuw personage maken op je nieuwe Switch.

Als je zeker weet dat je aan de voorwaarden voldoet kun je het verhuisproces in gang zetten door in het titelscherm van de game op de min-knop te drukken. Kies vervolgens op ‘van eiland wisselen’. Doorloop nu alle vragen tot je de stap ‘verhuizing beginnen’ hebt gehad.

Op het systeem waar je bewoner naartoe moet start je nu Animal Crossing op. Dit moet met een gebruikersaccount dat nog geen Animal Crossing gespeeld heeft. Als je de game opstart krijg je het intro met Timmy en Tommy. Zij vragen je wat je komt doen en hier moet je ze melden dat je gaat verhuizen. Nu zullen de twee druktemakers de verhuizing in gang zetten. Als ze de melding geven dat ‘alles in gereedheid is gebracht’ kun je je oude Switch afsluiten. Je kunt nu met je bestaande bewoner een nieuw plekje voor je huis uitkiezen.

Een compleet eiland verhuizen

Het verhuizen van een compleet eiland is geen kleine opgave zoals je zult begrijpen. Iets met de hemel, maar vooral veel aarde bewegen. Voor deze actie heb je een apart stukje software nodig. Op zowel de Switch waar je eiland op zit, als de Switch waar je het eiland naartoe wilt verhuizen, moet je een apart programma downloaden. Het gaat om eilandsoverdrachtssoftware die beschikbaar is in de eShop.

Start de software op beide systemen op en doorloop de eerste paar stappen op het systeem waar het eiland naar toe moet. Als je alle stappen doorloopt, kom je op het punt waarop het systeem op zoek gaat naar een andere Nintendo Switch om savedata te ontvangen. Ga dan terug naar je originele systeem en maak je eiland klaar voor verzending. Vervolgens moeten beide systemen weergeven dat ze op zoek zijn naar een ander Switch-systeem. Houd op dat moment de twee consoles in de buurt van elkaar. Klik op ‘bevestigen’ en wacht tot de overdracht is voltooid.

Dit werkt dus allemaal net iets anders dan savegames van andere spellen overzetten, wat doorgaans gewoon via Nintendo Online kan als je dit hebt ingesteld. De noodzaak voor de aparte software is echter goed te begrijpen, omdat Nintendo de save van je personage en het eiland heeft gesplitst. Wanneer je de software eenmaal hebt geïnstalleerd is het slechts een kwestie van minuten voordat je eiland is overgezet.

[image_with_animation image_url=”38789″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Deel dit artikel