Welke comic-book-games kunnen we verwachten?

Achtergrond
Jermaine van Haarlem op 21 januari 2022
Welke comic-book-games kunnen we verwachten?

Trek die cape maar alvast aan.

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is een lading comic-book-games die onze kant op vliegt. In het verleden zijn we al getrakteerd op pareltjes zoals de Batman Arkham-serie of Marvel’s Spider-Man. Of je nou fan bent van DC of Marvel, iedereen komt aan zijn trekken de komende periode. We hebben de meest opvallende releases voor jullie op een rij gezet. 

De een wil vliegen, de ander wil supersterk worden. We hebben allemaal wel een droom om ooit een superheld te worden. Zolang de wetenschap ons dit nog niet kan bieden richten we ons op games. Waar we toch een klein beetje kunnen proeven van het leven als een held..of slechterik.

Marvel’s Midnight Suns (2022)

De makers van XCOM wagen zich aan het superheldengenre met Marvel’s Midnight Suns. In deze game kun je met je zelfgemaakte held genaamd The Hunter deelnemen aan een gloednieuw team van superhelden. Samen met onder anderen Captain America en Wolverine – maar ook minder bekende helden als Nico Minoru of Magik – vecht je tegen de moeder van alle demonen genaamd Lilith.

Hoewel ontwikkelaar Firaxis achter de game zit, wordt het geen een-op-een kopie van XCOM. De game gaat turn-based gameplay mengen met abilities op kaarten. Buiten het vechten om kun je het hoofdkwartier verkennen en socializen met je teamgenoten. Is de relatie goed genoeg, dan krijg je bepaalde bonussen die je weer helpen in gevechten. 

Gotham Knights (2022)

Gotham Knights begint meteen met een klapper: Batman is dood en het ontstane vacuüm mag absoluut niet worden ingevuld door het gespuis van Gotham. De overige leden van de Bat-familie besluiten in deze co-op adventure-game de stad te beschermen. Als Robin, Nightwing, Batgirl en Red Hood neem je het op tegen de geheime organisatie genaamd de Court of Owls en andere bekende schurken. 

De ontwikkelaar, WB Games Montréal, heeft in het verleden ook aan Batman: Arkham Origins gewerkt. Hoewel er overeenkomsten te zien zijn in de gameplay, staat het verhaal los van de Arkham-franchise. Het vechten is hetzelfde systeem als in Arkham, maar met minder combo’s en de vijanden hebben nu levels. De stealth-gameplay en het klimwerk lijken wel helemaal te zijn overgenomen van de Arkham-serie.

Marvel Spider-Man 2 (2023)

Insomniac wist vriend en vijand te verbazen door de torenhoge verwachtingen waar te maken in Marvel’s Spider-Man. Het verhaal, de graphics en de belangrijke swing-mechanics werden de lucht in geprezen. Het succes was zelfs zo groot dat er drie uitbreidingen werden uitgebracht en een stand-alone spin-off rondom Miles Morales. 

In Marvel’s Spider-Man 2 vechten Spider-Man en Miles Morales samen tegen hun oervijand: Venom. De game is wederom een single-player-ervaring waarbij er hoogstwaarschijnlijk wordt gewisseld tussen Spider-Man en Miles. We gaan ervan uit dat Spider-Man wederom in goede handen is bij Insomniac. 

Suicide Squad: Kill the Justice League (2022)

Een team van slechteriken dat Superman en zijn maten probeert af te maken. Net als de films wordt dit een ensemblestuk aan kleurrijke figuren uit het DC-universum. Hoewel er nog weinig bekend is over de gameplay, weten we wel dat Rocksteady Studios deze taak op zich neemt. 

Deze studio was verantwoordelijk voor de immens succesvolle Batman Arkham-reeks. Alleen al dit gegeven laat de verwachtingen de pan uit rijzen. In de trailer zagen we al dat Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang en King Shark van de partij zijn. Los van deze personages zagen we ook een Superman die zich erg vreemd gedraagt.

Marvel’s Wolverine (nog niet bekend)

Waar Insomniac eerder al Spider-Man naar grote hoogtes slingerde, zet het ook zijn klauwen in Wolverine. Buiten een trailer weten we nog bizar weinig rondom deze game. Insomniac vertelde wel al dat het een serieuze en volwassen ondertoon gaat krijgen – iets wat zeker bij de geschiedenis van Wolverine past. De  oplettende kijker zag in de trailer al een aantal hints die naar The Hulk verwijzen. Dit kan betekenen dat de langverwachte comic-battle tussen Wolverine en Hulk eindelijk werkelijkheid kan worden in de games. 

Dit zijn de superhelden-games waar wij naar uitkijken. Op welke game kun jij niet wachten? Laat het ons weten in de comments.

Deel dit artikel