Dit moet je weten van Containment, Rainbow Six Siege’s nieuwste event

Achtergrond
Bouke Siebesma op 7 augustus 2021
Dit moet je weten van Containment, Rainbow Six Siege’s nieuwste event

Een voorproefje voor Rainbow Six Extraction

Rainbow Six Extraction laat nog even op zich wachten, nu deze is uitgesteld tot 2022. Toch geeft Ubisoft in Rainbow Six Siege alvast een voorproefje van de game. Van 3 augustus tot en met 24 augustus is er een nieuwe gamemodus in Siege te spelen: Containment. In dit artikel vertellen we precies wat je erover moet weten.

Extraction is een spinoff gebaseerd op de eerdere Outbreak gamemodus die was te spelen in de lente van 2018. Nu in 2021 wordt Extraction opnieuw geteased in Rainbow Six Siege. Hoewel Extraction een complete PvE ervaring zal zijn, is de huidige gamemodus Containment net als de rest van de game PvP.

5v5 maar dan ongebalanceerd

In Containment speel je net als in de andere speltypes met vijf spelers tegen vijf andere spelers. Normaliter zijn de twee teams redelijk gebalanceerd, maar dit is alles behalve het geval in Containment. Een uitbraak van dezelfde parasiet die ook de spelers in Extraction zal teisteren, heeft vijf van onze favoriete operators veranderd in zombie-achtige moordmachines.

Deze vijf geïnfecteerden hebben de Consulate map veranderd in Ground Zero van de uitbraak en verdedigen daar nu een drietal nesten. Het is aan het aanvallende team om deze nesten uit te roeien en de uitbraak te stoppen. Hier komt het ongebalanceerde om de hoek kijken: de verdedigers kunnen alleen nog hun melee-aanval gebruiken. Hoewel het lijkt dat zij hierdoor in het nadeel zijn, hebben ze wel 650 hp in plaats van de gewoonlijke 100. Daarnaast zijn ze sneller en eerlijk gezegd gewoon angstaanjagend. 

Terwijl je dus de nesten aan het slopen bent, worden links en rechts je bondgenoten neergestoken. Deze spelmodus vraagt als aanvallers het uiterste van je teamwork. In normale potjes is het vaak makkelijker om de andere vijanden uit te schakelen, maar in Containment is het belangrijk om de objective te voltooien.

[image_with_animation image_url=”37187″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Een visueel feest

Net als met elk evenement in Siege brengt ook Containment nieuwe uniformen, helmen en weaponskins met zich mee. Normaliter stellen deze niet veel voor, maar Ubisoft heeft voor dit evenement duidelijk het visuals team laten overwerken. Tijdens Containment zijn een aantal van de beste cosmetics in jaren te verkrijgen. Zoals altijd zijn deze te verkrijgen uit de Alpha packs, de loot-boxes van Siege. Vergeet dan ook niet je gratis Alpha pack te claimen tijdens dit evenement!

Niet alleen hebben een aantal operators een nieuw uiterlijk gekregen, ook het consulaat ziet er anders uit in Containment. Zo heeft een soort alien corruptie sommige doorgangen compleet afgesloten en heeft het op andere plekken meer cover gecreëerd. De laatste evenementen lukt het Ubisoft telkens erg goed om kleine mapreworks in hun evenementen te verwerken en zo ook in Containment.

Nog wat tips voor Containment

De grootste kracht achter de verdedigers is hun hoge snelheid. Om dus als aanvaller te winnen moet je dit tegengaan. Neem dus vooral Gridlock mee die met haar gadget de verdedigers extreem vertraagt. Het hoofd nest zit altijd in het hoofdtrappenhuis. Als gridlock deze open ruimte volgooit met haar gadget kan ze dus een belangrijke verkeersader dichten en een goed verdedigbare ruimte creëren. 

Als verdediger kost het maar een rake aanval om je vijand te doden, maar je zult wel dichtbij genoeg moeten komen. Probeer dus als verdediger grote open ruimtes te vermijden en wacht de vijanden om de hoeken op. Zoek vooral ook plekken op waar je de vijand van boven kan bespringen zodat je de aanvaller zo weinig mogelijk kans geeft om te reageren.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Ook al zullen we nog even op Rainbow Six Extraction moeten wachten, geeft Containment alvast een leuk voorproefje. Vertel ons vooral wat je zelf van dit evenement vindt onder dit artikel, of in onze Discord-server.

[wpv-view name=”gerelateerde-post-groot” postid=”37173″]

Deel dit artikel