Alles wat je moet weten over Fortnite Chapter 2: Season 3

Tips
Jermaine van Haarlem op 21 juni 2020
Alles wat je moet weten over Fortnite Chapter 2: Season 3

Een vloedgolf aan nieuwe mogelijkheden

We hebben er een tijd lang op moeten wachten, maar het derde seizoen van Fortnite Chapter 2 is eindelijk van start gegaan. Zoals gebruikelijk zijn er weer veel veranderingen gedaan door Epic Games. Naast een gloednieuwe Battle Pass is ook de map weer anders en kunnen we aan de slag met een paar nieuwe gameplayelementen.

Epic Games vroeg enorm veel geduld van de Fortnite-spelers. Het bedrijf stelde de nieuwe update maar liefst  drie keer uit en zelfs het reveal-event van afgelopen week werd niet echt denderend ontvangen. De storm en een kapotte Agency leken de enige nieuwe toevoegingen te zijn. Ook het feit dat miljoenen spelers niet konden inloggen terwijl ze ruim op tijd aanwezig waren voor het event, werd Epic Games niet in dank afgenomen. Twee dagen later is het seizoen dan eindelijk van start gegaan en heeft Epic Games de lage verwachtingen volledig om weten te gooien.

Spetter Pieter Pater

Na de gebeurtenissen rondom The Device is de gehele map aangetast door een tsunami. Grote delen van de map zijn overstroomt  of aangetast. Door deze verandering krijgen spelers nieuwe spelmogelijkheden, zoals het duiken naar locaties, achter haaien jetskiën, in draaikolken zwemmen die je vervolgens omhoog schieten of op een slimme manier beschutting bouwen op het water. 

Los van het verdwijnen van een aantal bekende locaties, zijn er ook een aantal nieuwe locaties toegevoegd. Zo is er Fortilla, een fort gemaakt van schrootafval midden op het water. Daarnaast is er een soort vuilnisbelt genaamd Rickety Rig verschenen en is The Agency veranderd in The Authority. Ook lijkt onze grote vriend Meowscles iets van plan te zijn in Catty Corner.

Dreiging op het droge

Waar we in het vorige seizoen alleen met boten en helikopters konden ravotten, komen daar nu vrachtwagens, hanggliders en zelfs haaien bij, zodat je je snel over de map kunt verplaatsen. Ook krijgen we nieuwe vijanden voorgeschoteld. Het gevecht tussen de Ghost en de Shadow is eindelijk klaar, maar de restanten zijn zeker nog aanwezig. Zo zijn er nog steeds Shadow-handlangers te vinden en zijn er nu ook Marauders. 

Deze Marauders landen met een soort komeet en gaan als groep spelers te lijf. Deze Marauders kunnen alle wapens bezitten die een speler ook kan vinden. Sta er dus niet raar van op te kijken als een Marauder opeens een raket op je afvuurt. Daarbij lijkt de AI te zijn verbeterd, want de Marauders proberen je meteen te flankeren. 

[image_with_animation image_url=”30131″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Trek dat zwempak maar aan

Zoals in elk seizoen kunnen we ook een nieuwe Battle Pass aanschaffen. Deze kost nog altijd 950 V-Bucks, omgerekend 10 euro. Dit keer kunnen we ook niemand minder dan Jason Momoa’s Aquaman ontgrendelen. Deze skin krijgt ook een alternatieve skin. Daarnaast is er een opvallende skin in de vorm van een kat die een mech bestuurt. Deze kat lijkt bizar veel op een jonge versie van Meowscles, maar wat het verhaal erachter is weten we nog niet. De hogere levels bevatten deze keer een celestial genaamd Siona, en een eternal knight. Tot slot zijn er weer tal van alternatieve skins te ontgrendelen naarmate we verder in het seizoen komen. 

Qua wapens zien we vooral oude bekenden terug. Zo is de Hunting Rifle eindelijk terug en kunnen we weer Chug Jugs gebruiken. De Pump Shotgun lijkt te zijn verwijderd, maar maakt plaats voor de Charge Shotgun, een shotgun met een gaspatroon die je kunt opladen voor extra damage. De nieuwe Mythic wapens zijn de Drum Gun (maar dan met een andere naam), de Grappler en een soort granaatwerper met shockwaves. Tot slot kunnen spelers hun eigen paraplu-glider ontwerpen die geheel in de apocalyptische sfeer past. Echter kun je deze na afloop niet meer aanpassen.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel