De belangrijkste aankondigingen van DC FanDome

Verslag
Kevin Rombouts op 25 augustus 2020
De belangrijkste aankondigingen van DC FanDome

Een einde aan al het getease

Met het ontbreken van beurzen als de E3 en ComicCon besloten Warner Bros en DC al hun belangrijkste superheldennieuws op te sparen en te bundelen in hun eigen evenement onder de naam DC FanDome. Afgelopen weekend was de eerste editie van het evenement, met de naam DC FanDome: Hall of Heroes. We mochten dan ook een hoop verwachten van DC’s belangrijkste franchises, waaronder Batman, Justice League en de Suicide Squad. We hebben de belangrijkste aankondigingen voor je op een rijtje gezet.

Vanuit zowel onze cultuur- als games-tak waren de verwachtingen hooggespannen voor DC FanDome. Zo was het al langer stil rondom de nieuwe Wonder Woman-film, was het wachten op een eerste Batman-trailer en op meer informatie over de Snyder Cut van de Justice League-film. Aan de andere kant was onze games-redactie na een jaar van teases nu wel eens benieuwd wat die nieuwe Batman-game ging zijn.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Gotham Knights - de nieuwe game van Warner Bros. Games Montreal

Het is alweer zeven jaar geleden dat we de laatste volwaardige game zagen van Warner Bros. Games Montreal, namelijk Batman: Arkham Origins. Hoewel de Arkham-serie nog een nieuwe game kreeg in de vorm van Batman: Arkham Knight, kwam deze uit de stallen van Rocksteady en werd WB Games Montreal verwezen naar een ondersteunende functie.

Met de aankondiging van Gotham Knights mag WB Games Montreal eindelijk weer op eigen benen staan. In de game nemen we niet de controle over Batman, zo wordt meteen duidelijk in de eerste trailer. De Dark Knight heeft het loodje gelegd, waardoor de verdediging van Gotham City aankomt op zijn vier volgelingen: BatGirl, Robin, Nightwing en Red Hood. Naast bovenstaande trailer heeft DC ook al een gameplay-demo van 8 minuten vrijgegeven, welke je hier kunt bekijken. Gotham Knights moet in 2021 beschikbaar zijn.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Robert Pattinson kruipt in de grimmige rol van The Batman

We wisten al een tijdje dat Robert Pattinson de rol van Bruce Wayne op zich zal nemen in de nieuwe versie van Batman. Geregisseerd door Matt Reeves lijkt The Batman een grimmige reïncarnatie te worden van de Dark Knight, waarin The Riddler vermoedelijk de rol van grote slechterik gaat vervullen. In de trailer zien we ook al korte beelden van Zoë Kravitz als Catwoman, Jeffrey Wright als James Gordon en een haast onherkenbare Colin Farrell als Penguin.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Meer beelden van de Snyder Cut

De andere recente versie van Batman ligt natuurlijk in handen van Ben Affleck met zijn recente rol in de Justice League-film. Na veel gedoe komt er volgend jaar eindelijk een versie van de film zoals deze origineel was bedoeld door Zack Snyder, onder de noemer: Zack Snyder’s Justice League. Deze versie krijgt extra scènes die niet in het origineel te zien waren en tal van aanpassingen in de film en diens plot. De Snyder Cut – zoals fans de versie noemen – komt in 2021 naar HBO Max, een Amerikaanse streamingdienst. Het is nog onbekend hoe wij de film tegen die tijd kunnen kijken, maar we weten wel dat deze vier uur lang gaat zijn.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Maak kennis met Cheetah in de nieuwe Wonder Woman 1984-trailer

We zitten nog steeds te wachten op de release van de nieuwe Wonder Woman-film, maar een release voor Wonder Woman lijkt nu echt dichterbij te komen. In de nieuwe trailer zien we natuurlijk Gal Gadot als Wonder Woman en Chris Pine als Steve Trevor, maar belangrijker is wel dat we Kirsten Wiig voor het eerst volledig in de rol van Cheetah zien. De film heeft duidelijk een lichtere toon dan veel van de andere trailers die te zien waren tijdens FanDome.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Ook Rocksteady's nieuwe Suicide Squad-game heeft een trailer

Over lichthartige humor gesproken: het lijkt erop dat Rocksteady in ieder geval de juiste toon te pakken heeft voor diens nieuwe project rondom de Suicide Squad. In de eerste trailer voor Suicide Squad: Kill The Justice League zien we onder anderen Harley Quinn, Captain Boomerang, King Shark en Deadshot in een Metropolis overspoeld met de troepen van Brainiac. Daar komen ze erachter dat ze het niet alleen op moeten nemen tegen Brainiac, maar ook tegen niemand minder dan Superman. De game moet in 2022 verschijnen voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Maak kennis met The Suicide Squad

Amanda Waller’s Suicide Squad heeft het er maar druk mee op het moment. Naast de aankomende game komt er namelijk ook nog een nieuwe film. Het was al bekend dat James Gunn – de man achter de Guardians of the Galaxy-films – de regie op zich neemt, maar nu weten we ook wie er in de film gaat spelen. We hebben helaas nog geen volwaardige trailer, maar wel een blik achter de schermen met een hoop explosies en actie. Voor wie benieuwd is welke rollen er allemaal vervuld zijn, heeft DC ook nog een ‘roll-call’-teaser vrijgegeven.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Hoewel het langere tijd stil was bij DC, lijkt de stripboekengigant ondertussen weer op stoom te komen. Naar welke film, game of serie van DC kijk jij momenteel het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel