Zynga lijdt $61 miljoen dollar verlies

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Zynga lijdt $61 miljoen dollar verlies

Zynga heeft de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2014 bekendgemaakt en het ziet er niet goed uit: $61 miljoen dollar verlies is er in de afgelopen drie maanden geleden.

Het bedrijf, dat zich voornamelijk specialiseert in simpele Facebook-games, leek lange tijd niet te stuiten, maar voor elk bedrijf dat in de lift zit kan het even snel de andere kant opgaan. Het gaat al langere tijd de slechte kant op voor Zynga; het bedrijf leed vorig jaar in hetzelfde kwartaal ook al verlies, maar het afgelopen kwartaal is het alleen maar erger geworden. $61 miljoen dollar is er verloren gegaan ondanks een omzet van $168 miljoen dollar. Niet alleen de dagelijks terugkerende spelerskring kromp met maar liefst 46,2%, de maandelijks terugkerende spelerskring kromp ook nog eens met 51,4%. En dit alles ondanks dat Zynga het vervolg op het populaire Farmville in 155 verschillende landen uit heeft gebracht.

Don Mattrick, ex-topman van Microsoft’s Xbox-divisie en nu CEO bij Zynga, hoopt de verliezen dit jaar te verminderen door te snijden in de kosten. Ondanks de aanpassingen verwacht Zynga een verlies van $65- tot $75 miljoen dollar in het komende kwartaal.