Zowel Prey als Wolfenstein krijgen VR-games

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Zowel Prey als Wolfenstein krijgen VR-games

Tijdens de E3-persconferentie van Bethesda zijn er twee nieuwe VR-games onthuld die in ontwikkeling zijn bij de uitgever. Voor zowel Wolfenstein als Prey mogen we een VR-ervaring verwachten het komende jaar.

De eerste aankondiging was voor Prey Typhon Hunter. In de game neem je de rol aan van een Talos-medewerker die met VR het Talos 1-ruimtestation kan verkennen. Veel details zijn momenteel nog niet bekend, maar gezien de titel van de game is de kans groot dat je op de stroperige aliens uit de reboot moet gaan jagen.

Daarnaast komt er een tie-in op Wolfenstein: Youngblood, ook aangekondigd tijdens de presentatie. In Wolfenstein: Cyberpilot ga je op Nazi’s jagen in VR. In de game neem je de rol van hacker op je tijdens het Nazi-regime in Parijs. Daarbij kun je de oorlogsmachines van de Nazi’s hacken, zoals de vuurspuwende Panzerhund, en deze tegen de Nazi’s keren.

Platformen en releasedata voor beide games zijn nog onbekend. De vorige VR-ervaring van Bethesda, Skyrim VR, verscheen op de HTC Vive, Oculus Rift, Windows Mixed Reality-headsets en PlayStation VR. De kans is dus groot dat deze games ook op die platformen uitkomen.