Zowel nieuwe als oude 3DS krijgt themes

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Zowel nieuwe als oude 3DS krijgt themes

De aankondiging van de “nieuwe” Nintendo 3DS maakte heel wat los onder de fans. De ogenschijnlijk minimale veranderingen die de nieuwe 3DS met zich mee zal brengen hebben de meeste mensen nog niet weten te overtuigen. De “new” 3DS zal dan wel een nieuwe C-stick, een nieuwe processor en een betere 3D functionaliteit krijgen, maar toch vragen veel mensen zich af: “Wat moet ik dan met mijn ‘oude’ 3DS?”

Echt een oplossing voor bovenstaand dilemma is het niet, maar Nintendo doet toch een poging om 3DS gebruikers geïnteresseerd te houden. Zo zullen er bijna 50 nieuwe thema’s worden toegevoegd aan zowél de oude als de nieuwe 3DS.

Deze ’themes’ zullen de eigenaars van de handhelds in staat stellen om het uiterlijk van het hoofdmenu te veranderen. De themes zijn gebaseerd op diverse Nintendo franchises, van -uiteraard- Super Mario tot Animal Crossing. Naast wallpapers, die men naar gelieve kan gebruiken op zowel het bovenste als het onderste scherm, zal men ook de optie krijgen om het uiterlijk van de mappen aan te passen, én schijnt men de muziek en geluidseffecten te kunnen veranderen.

De themes zullen vanaf oktober te koop zijn in de “Theme Shop”, die op het hoofdmenu zal verschijnen na een systeemupdate. De prijzen van de themes zouden omgerekend ergens tussen de €0,75 en de € 1,50 liggen.