Zo ziet de wereld van Red Dead Redemption 2 eruit

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Zo ziet de wereld van Red Dead Redemption 2 eruit

Red Dead Redemption 2 verschijnt eind oktober voor de console en waarschijnlijk ook voor de pc. Omdat de release met rasse schreden nadert, komt Rockstar met een trailer opzetten. Hierin vertellen de makers ons meer over het verhaal en wat er in-game te beleven valt.

Aan het begin van de zes minuten durende trailer worden we geconfronteerd met een heuse gevangenisuitbraak. Nadien vertellen de makers ons iets meer over de setting. Zo speelt de titel zich af in het Amerika van de 19e eeuw, dat zich ondertussen aan het ontpoppen is tot een machtige natie.

Naast een lesje geschiedenis komen we ook meer te weten over het hoofdpersonage: Arthur Morgan. Morgan maakt al een lange tijd deel uit van de Van der Linde-bende. Deze groep bestaat uit gewelddadige bandieten/verstotelingen en is door de hun criminele activiteiten op de vlucht voor de autoriteiten. Naast het verhaal vertelt de begeleidende stem ons ook meer over wat er te beleven valt in je basiskamp. Zo kunnen we onder andere ons beste gezicht opzetten en ons wagen aan een potje poker. Verder leren we in deze video ook hoe de open wereld van de game eruit ziet en wat er allemaal te beleven valt.

Helemaal op het einde geven de makers ons alvast een voorsmaakje van de volgende gameplay trailer. Daarin tonen ze ons immers de evolutie van de vuurgevechten. De Deadeye of de slow-motion-gevechten uit Red Dead Redemption zijn terug en kregen in dit vervolg een heuse make-over. Naast de gevechten krijgen we in het volgende filmpje ook meer details over de missies, de rivaliserende bendes, de overvallen en veel meer.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober 2018 voor PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast zijn er ook geruchten dat RDR 2 voor de pc gaat verschijnen.