Zo ziet de toekomst van Sniper Elite eruit

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Zo ziet de toekomst van Sniper Elite eruit

De Sniper Elite-reeks zag in 2005 voor het eerst het levenslicht en telt sinds 2017 vier titels van de hand van ontwikkelaar Rebellion. De ontwikkelaar heeft de smaak goed te pakken en kondigde woensdag vier nieuwe projecten aan.

Het eerste project is het vijfde deel in de reeks. De ontwikkeling bevindt zich nog in een vroeg stadium en daarom zijn er verder nog weinig details bekend. Volgens Rebellion blijft dit ook nog wel even zo.

Naast een nieuw project werkt de ontwikkelaar momenteel ook aan een verbeterde versie van Sniper Elite V2 uit 2012. Deze versie is speelbaar in 4K en alle DLC zijn inbegrepen. Verder voegen de makers nieuwe personages toe en een frame-by-frame foto-modus. Sniper Elite V2 Remastered verschijnt ergens dit jaar voor pc, PlayStation 4,  Xbox One en Nintendo Switch

Nu we het toch over de Nintendo Switch hebben. Sniper Elite 3 maakt later dit jaar voor het eerst zijn opwachting op Nintendo Switch via een Ultimate Edition. In deze uitgave zit alle content inclusief de verschenen DLC. Als laatste onthult het bedrijf ook een tweede, nieuwe en alleenstaande VR-titel. Om dit te verwezenlijken doet de maker een beroep op de Britse ontwikkelaar Just Add Water. De game zelf speelt zich af in dezelfde mediterraanse omgevingen als Sniper Elite 4.