Zes buitenaardse wezens met een hart van goud

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Zes buitenaardse wezens met een hart van goud

Mass Effect: Andromeda is de Game van de Maand bij Pixel Vault. De Mass Effect-serie staat natuurlijk bol van de bijzondere, rare, en intimiderende buitenaardse rassen die je het leven zuur kunnen maken of je juist steunen. Nu kunnen we een hele lijst vullen met rassen uit de Mass Effect-serie, maar in gameland bestaan nog meer bijzondere buitenaardse wezens. Omdat aliens vaak als de ultieme bad guy worden neergezet, leek het ons een goed moment om eens de leukste buitenaardse wezens op een rij te zetten.

Clefairy (Pokémon)

“Maar alle Pokémon zijn toch een soort van buitenaardse wezens?” In zekere zin is dat waar, maar een aantal Pokémon worden zelfs binnen de series beschouwd als buitenaardse wezens. Clefairy werd in het het Pokémon-universum als een van de Pokémon gezien die wellicht uit de ruimte kwamen. Geen vies, eng beest met reusachtige tanden die jou het liefst in stukken scheurt, maar een lief, klein, roze wezentje met een hoog piepstemmetje. Volgens geruchten is deze wannabe-suikerspin met een meteoriet naar de aarde gekomen en leven deze wezens een vreedzaam bestaan rondom de meteoor. Toen we voor het eerst dit verlegen, roze wezentje zagen, konden we niet anders dan het in ons hart sluiten.

Pikmin 
 Pixel Vault

Pikmin (Pikmin)

De behulpzame Pikmin zijn de redders in nood voor hoofdpersoon Olimar. Als Olimar met mijn ruimteschip neerstort op de planeet van de Pikmin, zijn de gekleurde wezentjes de eerste die hem helpen met het zoeken naar de nieuwe onderdelen. De Pikmin zien eruit als een kruising tussen plant en dier. Ze zijn allemaal net een plantenzaadje op pootjes en ze zijn in allerlei kleuren te vinden. Al die kleuren hebben natuurlijk ook een eigen functie. Zo heb je bijvoorbeeld de rode, die het sterkste zijn en vuurbestendig zijn, de gele zijn erg licht en kunnen dus hoger en verder gegooid worden, en de blauwe kunnen goed tegen water. In het tweede deel van de serie worden de paarse, trage, maar veel sterkere Pikmin en de witte, kleine, snelle Pikmin geïntroduceerd. Al die zorgen over vervelende klusjes en die irritante buren kunnen de Pikmin voor je oplossen.

Mudokons (Oddworld)

Vaak hebben de meest vriendelijke buitenaardse wezens een erg moeilijk bestaan. Zo ook de meest bekende Mudokon genaamd Abe. De onwetende Abe heeft een gelukkig leven als vloerwasser in een grote vleesverwerkingsfabriek, tot hij per toeval ontdekt dat het populaire RuptureFarms Tasty Treats zijn ras als ingrediënt gebruikt. Tijd dus voor de eierleggende, blauwgroene wezens om uit de fabriek te ontsnappen. Deze wezens lijken zo uit de steentijd te zijn gewandeld, maar zijn toch erg vredelievend en spiritueel ingesteld. Bijzonder aan dit ras is dat ze de gave hebben om gedachten te beïnvloeden. Ons hebben ze in ieder geval overtuigd dat ze niet in een vleespasteitje horen.

Cryptosporidium 
 Pixel Vault

Cryptosporidium (Destroy All Humans)

Nu is Cryptosporidium 137, of Crypto in het kort, niet de meest vriendelijke van alle aliens, maar wel een van de grappigste. Crypto is de 137e kloon van zichzelf en reist naar onze planeet om het DNA van de mensheid te verzamelen. Dit om zijn eigen ras van de ondergang te redden. Alsof die last op zijn schouders nog niet zwaar genoeg was, is hij ook op zoek naar Crypto 136 die spoorloos is verdwenen. Crypto kan mensen hypnotiseren, in de lucht smijten en met zijn wapens iedereen tot as veranderen. Samen met wetenschapper Pox heeft hij hilarische gesprekken over de mensheid en het sarcasme druipt ervanaf. Toch zit er niet alleen maar haat in Crypto. Langzaamaan begint hij sympathie te krijgen voor de mensheid en hij wordt zelfs verliefd op een Russische spion. Wanneer zijn partner in crime Pox bijna doodgaat, zien we dat er eigenlijk een heel groot hart in Crypto schuilt.

Kerbals (Kerbal Space Program)

Nu de NASA weer nieuwe planeten heeft ontdekt, wordt het fantaseren over ruimtereizen steeds aantrekkelijker. De Kerbals doen dit ondertussen alweer een aantal jaar en zijn inmiddels experts geworden in het bouwen van ruimteschepen. De Kerbals zijn kleine, groene wezentjes die in vrede leven op de planeet Kerbin, een planeet die erg veel lijkt op onze planeet. Ze hebben vrij grote hoofden en ogen in verhouding met de rest van het lijf. Vanaf het Kerbal Space Center schieten ze de ene na de andere raket de ruimte in om op onderzoek te gaan naar nieuwe ontdekkingen in de ruimte. De goedlachse Kerbals zijn enorme doorzetters en willen vooral raketten bouwen en testen. Hoe handig zou het zijn als een aantal van deze groene wezens ons kon helpen met het maken van ruimteschepen.

Yoshi 
 Pixel Vault

Yoshi’s (Super Mario World)

Misschien wel het meest herkenbare wezen van deze lijst. Deze reptielachtige wezens zijn te herkennen aan hun felle kleuren en lange plakkerige tongen. Ook kunnen ze praktisch alles doorslikken en het veranderen in een ei. Officieel eten ze alleen fruit, maar als het echt nodig is, zijn ze niet zo kieskeurig. Zelfs vijanden worden zonder moeite ingeslikt, maar niet opgegeten. In plaats daarvan verandert een Yoshi de vijand gewoon in een ei. Vraag niet hoe het werkt: we zijn gamers, geen biologen. De grote neus gebruiken ze voor het opsporen van fruit, maar kunnen ook begraven voorwerpen en geheime plekken vinden. Het leuke aan deze mini-dino’s is dat je ze ook als vervoersmiddel kunt gebruiken. Dus voor de avonturiers onder ons is een Yoshi een ideale vriend en zeg nou zelf, ze zien er ontzettend schattig uit.

Genoeg om uit te kiezen dus, van kleine plantjes tot mini-dino’s. Maar welke buitenaardse wezens met een hart van goud zijn jou het meest bijgebleven? Laat het ons vooral weten in de reacties!