ZeniMax Online Studios getroffen door ontslagronde

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
ZeniMax Online Studios getroffen door ontslagronde

ZeniMax Online Studios, de studio achter het in april gelanceerde Elder Scrolls Online, is getroffen door een ontslagronde. Hoeveel medewerkers er op straat zijn gezet is momenteel nog niet duidelijk, maar ZeniMax zegt “zeer toegewijd te blijven aan ESO”.

Volgens een vertegenwoordiger van Bethesda Softworks tegenover Joystiq vallen de ontslagen voornamelijk bij de klantenservice en de ontwikkelteams van de studio. Volgens de vertegenwoordiger moest de ontslagronde bij ZeniMax plaats vinden om het aantal medewerkers terug te brengen naar het originele niveau.

“Zoals gewoonlijk is bij dit type games moesten we het aantal werknemers sterk uitbreiden om een game van dit formaat te ontwikkelen. Daarnaast moesten we onze klantenservice uitbreiden om te zorgen dat we bij de lancering van de game alle vragen en verzoeken van de gamers konden verwerken,” aldus het statement van de uitgever.

The Elder Scrolls Online lanceerde in april van dit jaar voor de PC en Mac. Er staan ook versies voor de PlayStation 4 en Xbox One op de planning, maar in mei werd al aangekondigd dat de originele geplande releasedate met zes maanden opgeschoven zou worden naar begin 2015.