Zelda fans niet geamuseerd door doge verwijzing Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Zelda fans niet geamuseerd door doge verwijzing Nintendo

Over het algemeen kunnen een hele hoop gamers een beetje humor in een game best appreciëren, vooral als de setting het toe lijkt te laten, maar een scene in de Amerikaanse versie van The Legend of Zelda: Tri Force Heroes lijkt toch wat kwaad bloed te hebben gezet. Nintendo heeft in de vertaling duidelijk een verwijzing naar de doge meme gemaakt, iets wat sommigen duidelijk niet konden waarderen.

Een saillant detail is wel dat de Europese versie een heel andere vertaling heeft gekregen, wat op zich al raar genoeg is. Het zou dus zomaar eens kunnen zijn dat je de pun nooit tegenkomt, tenzij je een geïmporteerde versie speelt. Om je daarom het inzicht te geven om welke scene het gaat volgt hieronder een vergelijking van beide versies van de desbetreffende scene.

triforceheroesscene

Het onderstaande commentaar blijkt van een minder geamuseerde Twitter-gebruiker te zijn die op z’n zachtst gezegd niet kan lachen om deze vertaling. Op Twitter liet hij duidelijk zijn ongenoegen merken en vond dan ook dat Nintendo hiermee een serie als Zelda helemaal naar de knoppen werkt.

Dat deze gebruiker niet de enige is blijkt uit de hele rits reacties die volgt, waarin een gebruiker genaamd lepitotheclown zich het meest en hardste laat horen.

Dat niet iedereen zo zuur is en er ook mensen zijn die er wel om kunnen lachen blijkt gelukkig ook uit enkele andere reacties onder de originele post. Wat vind jij: heeft Nintendo hier duidelijk de bal laten vallen of is een dolletje op z’n tijd toegestaan? Laat het weten in de comments.