Zelda Breath of the Wild multiplayer-mod in de maak

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Zelda Breath of the Wild multiplayer-mod in de maak

Met Link door de wildernis banjeren van Breath of the Wild is nog altijd de favoriete bezigheid van de meeste Switch-bezitters, maar op den duur kan dat wel wat eenzaam worden. Zou het niet fijn zijn om een vriend mee te kunnen nemen op avontuur?

Zelda is een singleplayergameserie bij uitstek, al hebben ze wel pogingen gewaagd met Four Swords om er een multiplayer van te maken. Zonder al te veel succes, want voorlopig is iedereen nog druk met Breath of the Wild. De laatstgenoemde is enkel singleplayer uiteraard, maar daar zijn een aantal fans het niet mee eens en deze proberen nu een multiplayer-mod te maken voor Breath of the Wild. Of dat ook echt gaat lukken, is maar de vraag.

Met behulp van de emulator Cemu op pc is het een modder gelukt om twee bestuurbare figuren in Breath of the Wild te krijgen. De emulator voor de Wii U kan ook andere games draaien als Mario Kart en stelt modders in staat om aanpassingen in de code te maken. In Breath of the Wild wordt via twee instanties van de emulator naast Link een NPC bestuurbaar gemaakt, die dan door de tweede speler bestuurd kan worden. Veel meer dan dat is op dit moment niet mogelijk, maar het legt wel de basis voor een mogelijke multiplayermodus in de game. Er moeten echter nog heel wat aanpassingen gedaan worden aan bijvoorbeeld de interface en inventory om samenspel echt tof te maken.

Breath of the Wild muliplayer-mod 
 Pixel Vault

Dan is het nog de vraag of Nintendo dit project gaat toelaten. Ze zijn geen fan van de emulator voor de Wii U en dit soort projecten zijn Nintendo meestal ook een doorn in het oog.