‘Zelda: Breath of the Wild moet 2 miljoen keer verkopen’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘Zelda: Breath of the Wild moet 2 miljoen keer verkopen’

Bij de meest recente aandeelhoudersvergadering van Nintendo zijn een aantal interessante feitjes rondom The Legend of Zelda: Breath of the Wild naar boven gekomen. Voornaamste is dat de game minstens twee miljoen keer over de toonbank moet gaan.

Details over de vergadering kwamen op Twitter terecht, waarna Twitter-gebruiker Cheesemeister het op zich nam om deze te vertalen. Volgens hem heeft Shigeru Miyamoto tijdens de vergadering verteld dat er meer dan 100 mensen binnen Nintendo aan de game werken. In totaal zouden er meer dan 300 mensen in de aftiteling van de game staan die de afgelopen vijf jaar hebben meegewerkt aan de titel. Daarnaast gaf Miyamoto meer duidelijkheid over de verkoopdoelen van de game:

De kosten van de producten zullen worden gedekt door het verkopen van de game in grote aantallen. Daarbij zullen er twee miljoen verkopen plaats moeten vinden. Een game is een hit als deze 300.000 keer wordt verkocht in de thuismarkt, maar we kijken naar wereldwijde verkopen.

Daarnaast vertelde Miyamoto dat het bedrijf onderzoek doet naar virtual reality, maar dat “lange speelsessies nog een probleem vormen”.

We willen iets uitgeven dat zonder problemen voor lange periode gespeeld kan worden, waarde heeft en betaalbaar is. We willen dat ouders zich op hun gemak voelen.

Ook werden er vragen gesteld over de afwezigheid van de Nintendo NX tijdens de E3. Dit was volgens Miyamoto om te zorgen dat mensen ideeën gaan overnemen als het bedrijf te vroeg informatie over de console los laat.