Zelda: Breath of the Wild krijgt Nederlandse lokalisatie

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Zelda: Breath of the Wild krijgt Nederlandse lokalisatie

Over twee weken verschijnt The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nintendo maakt middels een YouTube-video bekend dat de game Nederlandse lokalisatie krijgt.

Deze bekendmaking komt van de hand van Eiji Aonuma, de producer van deze game. De lokalisatie houdt in dat de game nu met Nederlandse teksten te spelen is. Standaard staat de game ingesteld op Engelse taal en de Nederlandse vertaling. Aonuma toont daarbij ook nog wat gameplay waarin de Nederlandse tekst te zien is. Uiteraard blijft het mogelijk om het spel in andere talen te spelen.

Buiten deze mededeling geeft Aonuma kort nog wat meer speerpunten van de game weer. Zo benoemt hij opnieuw dat het hier een grote open wereldgame betreft. Volgens de Japanse producent bevat de game meer dan honderd tempels. Wanneer een speler deze tempel ontdekt, moet er een puzzel opgelost worden. Verder laat de aankondiging zien hoe Link tijdens zijn avontuur aan eten komt. Zo is het mogelijk om op dieren te jagen. Deze dieren kook je daarna zelf. Of verschillende dieren ook verschillende effecten op Link hebben, is nog niet bekend. Tot slot is er nog een klein stukje combat van de game te zien.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt op 3 maart voor de Wii U en de nieuwe Nintendo Switch. Van de week toonde Nintendo al nieuwe gameplaybeelden. Ben je benieuwd geworden? Kijk dan hier voor de beelden.