Zelda: Breath of the Wild is laatste first-party Wii U-game

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Zelda: Breath of the Wild is laatste first-party Wii U-game

Het zat er een beetje aan te komen, maar vandaag is bevestigd dat de laatste game voor de Wii U uit de keuken van Nintendo op 3 maart uitkomt. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de laatste toegift op de console die langzaam maar zeker zal verdwijnen aankomende tijd.

CEO van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime, heeft tegenover Polygon bevestigd dat er geen first-party games meer uitkomen voor de Wii U. Dit is natuurlijk geen volledige verrassing aangezien Nintendo ook al had aangegeven dat de Wii U binnenkort uit de productie wordt gehaald. Toch betekent dit niet dat de stekker er abrupt wordt uitgetrokken.

Wii U-titels blijven verkocht worden, zowel in retail als in de Nintendo eShop. Ook is er bij Nintendo nog niet gepraat over het stopzetten van online services. Wij denken dat het afbouwen nog ver in de toekomst ligt, want de online activiteit in games als Splatoon en Mario Kart 8 is nog significant. We blijven dit nog een tijdje ondersteunen.

Overigens is het niet zeker of Zelda: Breath of the Wild daadwerkelijk de laatste game op de Wii U zal zijn. Eventuele third parties kunnen nog steeds games uitbrengen op de console.