Yu Suzuki onthult meer details van Shenmue 3

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Yu Suzuki onthult meer details van Shenmue 3

Na het overweldigende succes van de Kickstarter voor Shenmue 3 is Yu Suzuki met goede moed begonnen aan de ontwikkeling van zijn nieuwe game. In een interview heeft Suzuki vertelt wat hij zoal wilt zien in Shenmue 3 en wat we zeker kunnen verwachten.

Het belangrijkste nieuws is dat Lan Di, de protagonist van de voorgaande delen, weer een hoofdrol heeft in het nieuwe deel. Daarnaast zullen er nog twee vechters worden toegevoegd alsmede een vrouwelijk personage die Suzuki al eens heeft geïntroduceerd in Shenmue 2.

Ze is een extreem mooie en sexy vrouw die ontzettend wreed kan zijn. Ik heb haar kort in Shenmue 2 laten verschijnen, maar ze zal in deel drie een grote rol krijgen. Naast de drie mannen is deze vrouw een echte strategist welke gevechten probeert te vermijden.

Suzuki geeft ook aan de controls te willen versimpelen en het vechtssysteem te willen veranderen door het een “cinematische stijl” te geven. Hij geeft een aparte verklaring voor deze keuze.

Ik speel niet echt andere games, omdat je toch word beïnvloed als je aan het gamen bent.  Het kan er toe leiden dat de originaliteit, onbewust, uit een project verdwijnt. Ik kijk echter wel veel films. Er is een Chinese film, Reign of Assassins, die me heeft geïnspireerd door diens mooie vechtscenes.

Verder wil Suzuki een dynamisch weersysteem in Shenmue 3 verwerken en zullen er net als in voorgaande delen gebieden zijn waar je als speler niet kan komen. De game wordt gemaakt in de Unreal Engine 4 en krijgt een release voor de PlayStation 4 en pc. Een releasedatum is nog niet bekend maar Suzuki richt zich op 2017.