Yoshinori Ono niet weg bij Capcom (Japan)

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Yoshinori Ono niet weg bij Capcom (Japan)

Kort na de aankondiging dat hij weg zou gaan bij Capcom Vancouver, raakten veel fans van Yoshinori Ono in paniek. Met zijn ontslag zou de toekomst van de Capcom fighting games op de tocht komen te staan. Geen zorgen: hij stopt alleen met zijn functie in Vancouver en neemt een korte sabbatical.

Veel fans van het fighting game-genre zullen het niet doorhebben, maar de kleine revival van het genre in de afgelopen jaren is te danken aan één man: Capcom’s Yoshinori Ono. Het was zijn aanhoudende push voor de comeback van Street Fighter waardoor Capcom op den duur het groene licht gaf voor de terugkeer van de legendarische fighting game en daarmee het genre in 2008 een nodige kickstart gaf.

Gisteren gaf de goedlachse man aan te stoppen met zijn taken bij Capcom Vancouver. Veel fans raakten in paniek, denkend dat hij volledig zou stoppen met werken bij Capcom, waardoor de drijvende kracht achter de Capcom fighting games nu onzeker zou worden. Maar wees niet getreurd: Ono is alleen gestopt met zijn functie bij Capcom Vancouver en zal na een korte pauze terugkeren bij Capcom Japan voor zijn taken bij Deep Down, een tot dusver onbekende PS4 titel én voorbereidingen op Street Fighter 5. De reden voor zijn vertrek bij Capcom Vancouver is dat hij daar niet meer nodig is: de studio heeft zijn toezicht niet meer nodig waardoor hij zich volledig kan richten op zijn werk in Japan.

Dat hij helemaal zou vertrekken bij Capcom zou niemand verbazen: hij is eerder in het ziekenhuis terecht gekomen dankzij een burn-out en heeft openlijk kritiek geuit op Capcom zelf, iets wat je een Japanner zelden ziet doen en dat daar meestal gelijk staat een career-suicide.