Yoshida huiverig voor succes PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Yoshida huiverig voor succes PS4

Shuhei Yoshida van Sony is blij met het grote en aanhoudend succes van de PlayStation 4, maar hij realiseert zich dat het succes ook problemen met zich meebrengt. Sony kan niet verklaren waarom de PS4 zo goed verkoopt. De console wordt zelfs gekocht door mensen die voorheen nooit consoles kochten.

Vorige week bracht Sony het goede nieuws dat in de negen maanden dat de PlayStation 4 op de markt is, er inmiddels meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht zijn. Om maar te zwijgen over de aantallen die de PS3 en Vita verkopen. Yoshida reageerde met: “niemand zag dit aankomen, we zijn ontzettend blij. Maar ik ben ook een beetje ongerust omdat zelfs wij niet helemaal begrijpen wat er aan de hand is”.

Hij vertelde dat het succes “vreemd” is. De marketingafdeling van Sony deed onderzoek naar de kopers en het bleek dat veel van de kopers van de PS4 geen PS3 of andere voorgaande console in huis hadden.

“Zodra we goede verkoopcijfers zoals dit zien, moeten we ons zorgen maken over de toekomst, nietwaar? Zijn we op dit tempo onze harde kern niet aan het opbranden? Het is mooi dat we er al zoveel hebben verkocht, maar op den duur kunnen we niet meer verkopen omdat de markt verzadigd is en dat baart ons zorgen. We willen begrijpen wie de kopers zijn die we niet onder de “core gamers” rekenen en wat ze met de PS4 doen. Daarna kunnen we uitvogelen waarom de het systeem hebben gekocht en hoe we het aantrekkelijker kunnen maken voor mensen die normaal niet geïnteresseerd zouden zijn in een console.

De PlayStation 4 moet z’n eerste jaar nog halen en gaat nog steeds als warme broodjes over de toonbank. De console verslaat z’n grootste concurrent de Xbox One dubbel en dwars, al is de Xbox One in veel minder landen verkrijgbaar. In het land van herkomst moet de PS4 echter wel buigen voor de “grootmacht” genaamd de Wii U.