Yoshi for Switch heeft naam en releaseperiode

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Yoshi for Switch heeft naam en releaseperiode

Nintendo werkt al een tijdje aan een nieuwe Yoshi-game voor de Nintendo Switch. Hoewel de game origineel gepland leek voor 2018, bleef het tijdens de E3 stil rondom de game. Daar is nu verandering in gekomen: de game heeft een naam en een releaseperiode.

Tijdens de Nintendo Direct van afgelopen nacht mocht Yoshi weer eens in de spotlight stappen. De game die voorheen bekend stond als Yoshi for Switch heeft nu een volwaardige naam gekregen, Yoshi’s Crafted World. Zoals de naam doet vermoeden draait de game om Yoshi die door werelden loopt die helemaal zijn gemaakt van papier, karton en ander materiaal.

De game is een traditionele Yoshi-platformer, waarbij je vijanden kan doorslikken om ze te veranderen in eieren. Die eieren kun je weer gebruiken om bijvoorbeeld kartonnen deurtjes te openen of schakelaars om te zetten. Daarbij kunnen sommige levels ook omgedraaid worden, waarbij je de achterkant van diezelfde kartonnen omgevingen ziet om verborgen extra’s te ontdekken. Dit doe je door middel van de tablet, deze draaien heeft gevolgen voor het level.

Yoshi’s Crafted World wordt ontwikkeld door Good-Feel, de studio die eerder ook al verantwoordelijk was voor Yoshi’s Woolly World en Kirby’s Epic Yarn. De game staat voor het voorjaar van 2019 op de planning, exclusief voor de Switch. De game kan zowel solo als in co-op gespeeld worden.

Naast de nieuwe details voor Yoshi’s Crafted World zagen we ook de aankondiging van een nieuwe Animal Crossing-game en een Luigi’s Mansion-sequel op de Switch. Ook kun je vanaf vandaag Cities: Skylines op de console downloaden en komen er in het komende jaar veel Final Fantasy-klassiekers naar Nintendo’s platform.