Yoichi Wada: “Ik kan Konami’s wrede behandeling niet geloven”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Yoichi Wada: “Ik kan Konami’s wrede behandeling niet geloven”

Het slepende conflict tussen Konami en Hideo Kojima lijkt maar niet te bedaren. Na de recentelijke ontwikkelingen tussen de Japanse uitgever en de Metal Gear-bedenker lijkt nu zelfs de voormalige CEO van een andere uitgever, Square Enix, zijn mening te willen ventileren en deze is verre van positief. Sterker nog, Yoichi Wada wijt de problematiek aan slecht leiderschap.

Intussen heeft bijna iedereen wel zijn zegje kunnen doen omtrent het hele Konami-vs-Kojima debacle, maar toch lijkt het er op dat er nog steeds mensen zijn die er het zijne van denken. Zo ook Yoichi Wada, voormalig Square Enix topman, die geen goed woord over lijkt te hebben voor Konami en de manier waarop er gehandeld is. Op Facebook doet hij dan ook zijn eigen zegje, en door het handige vertaalwerk van Kotaku is het zelfs voor ons te begrijpen.

“Gezien ik mr. Kojima ken wil ik alleen maar zeggen: Ik kan deze wrede behandeling niet geloven! Maar nu ga ik mijn mening als CEO geven.

Hoe je er ook over denkt, dit is slecht voor de handel. Het verlaten van de consolemarkt is dan misschien een plan van het management, maar zo uit elkaar gaan en vijanden maken heeft absoluut geen zin.

Meestal gebeurt dit wanneer er een gebrek aan leiderschap is. Wat ik denk is dat er misschien niemand aan het roer staat die oplet en overzicht heeft in alle kleine details van de onderneming.

Wanneer je niet door hebt dat het sentiment van je eigen afdeling niet in lijn zijn met die van de wereld voor je, dan kan het resultaat betreurenswaardig zijn.”

Dat juist Wada deze harde woorden uitspreekt is op zijn minst cynisch te noemen gezien Square Enix onder leiding van deze man ook niet de beste resultaten heeft geboekt, maar toch heeft Wada een punt. De manier waarop de problematiek rondom Konami sleept is zeer zeker pijnlijk te noemen, vooral omdat het de gemoederen al maanden weet vast te houden.