Yoast SEO Premium test artikel

archief
Manouk Keurntjes op 20 januari 2020
Yoast SEO Premium test artikel

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf redirects wilt beheren. Stel je wilt URL’s van je vorige site (geen WordPress) omzetten naar je nieuwe site. Ook dan in is de Redirect Manager een handige tool. Pokemon Go

Vanuit de “redirects” optie in de plugin kun je je eigen redirect beheren. Een handige toevoeging in onze ogen, want dit zorgt ervoor dat je geen extra redirect plugin meer nodig hebt.

Standaard gebruikt de plugin een PHP methode om redirects op te zetten, maar je kunt er eveneens voor kiezen om dit via htaccess af te handelen. Hiervoor dient je .htaccess bestand wel schrijfbaar te zijn. Red Dead Redemption

Meerdere focus zoekwoorden

Maak je al gebruik van de Yoast SEO plugin? Dan heb je de “Focus Keyword” functie vast al eens gebruikt. Het Focus Keyword is het zoekwoord van de pagina of het bericht waarmee je wilt scoren in Google.

Na het invoeren van het Focus Keyword, geeft de plugin je een aantal suggesties om de pagina te optimaliseren.

In de normale versie kun je gebruik maken van één zoekwoord, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je met een bericht wilt scoren op meerdere termen of synoniemen van je zoekwoord. De Premium plugin maakt het mogelijk om tot 5 focus keywords toe te voegen. Schrijf je vaak uitgebreide blogs? Dan is deze functie absoluut een goede toevoeging.

Intern linken

Bij het optimaliseren van je website is het raadzaam om je website te zien als een spinnenweb. Berichten en pagina’s moeten duidelijk aan- en naar elkaar gelinkt worden. Dit doe je met de juiste ankerteksten. Op deze manier zullen zoekmachines je website beter begrijpen.

Wij – en ook Yoast SEO – weten dat het linken van al je pagina’s en berichten een tijdrovende klus is. De kans is dan ook groot dat je regelmatig vergeet om interne links toe te voegen. Zonde. Het is namelijk een belangrijk element voor de optimalisatie van jouw website op SEO gebied.

Dit is dan ook precies waarom de interne link functie in de Yoast SEO (Premium) Plugin van ongekende waarde is.

Natuurlijk zijn er verschillende plugins op de markt waar je zelf zoekwoorden kunt opgeven die intern aan elkaar gelinkt moeten worden, maar de Yoast SEO Plugin geeft automatisch interne link suggesties. De link tool gebruikt de data van de Insights functie voor de link suggesties. Uniek & ideaal! Je leest iets verderop in de blog trouwens meer over de Insights functie.

De interne link functie is de meest spectaculaire optie in te plugin.

Let op! op het moment van schrijven is deze functie alleen beschikbaar voor Engelse en Duitse WordPress websites. Bovendien wordt deze optie pas interessant wanneer je veel content op je website hebt. We hebben de plugin getest bij verschillende websites, maar wanneer je website weinig content heeft, geeft de plugin niet direct de interne links aan waar je zelf op gehoopt had. Wanneer de content op je website wel dusdanig uitgebreid is, is de interne link functie een waardevolle toevoeging. Switch VR