Year of the Raven aangekondigd voor Hearthstone

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Year of the Raven aangekondigd voor Hearthstone

Het einde van Year of the Mammoth zat er al aan te komen voor Hearthstone, maar het was nog onduidelijk wat er op dit jaar gaat volgen. Daarom verscheen Ben Brode gisteren voor een haarvuur en zette de grote lijnen van het komende jaar voor ons uiteen.

Year of the Mammoth is ten einde en er breekt een nieuw jaar aan voor het virtuele kaartspel Hearthstone. Blizzard houdt daarbij net als als vorig jaar een eigen telling aan, waarin ze wederom een hoop nieuwe kaarten gaan uitbrengen. Het nieuwe jaar begint op het moment dat de volgende uitbreiding live gaat, waar we volgende maand al meer over moeten horen.

In totaal komen er in Year of the Raven drie nieuwe uitbreidingen, waar kort naar geteased wordt in de video. Wanneer deze uitbreidingen verschijnen is nog niet bekend, maar de eerste komt dus vermoedelijk al volgende maand. Wat wel al nu beschikbaar is, is een nieuwe druid held: Lunara. De druids hadden nog geen alternatieve avatar naast Malfurion, maar wie nu tien games wint in standaardmodus kan voortaan ook Lunara kiezen.

Spelers kunnen zich ook alvast voorbereiden op het verdwijnen van verschillende kaarten. De mage spell Ice Block, de Murloc Coldlight Oracle en Molten Giant verdwijnen naar de wild modus van Hearthstone. Dit is volgens Blizzard noodzakelijk om de game competitief te houden in Year of the Raven.

Tot slot is er een nieuwe toernooimodus aangekondigd, die binnenkort in bèta gaat. De modus kan gebruikt worden door mensen die Firesides organiseren en de game zorgt dan voortaan zelf voor de matchmaking. Meer details hierover volgen later.