Yakuza 3, 4 en 5 krijgen ook een remaster

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Yakuza 3, 4 en 5 krijgen ook een remaster

Het zijn gouden tijden voor Yakuza-fans. Niet alleen konden wij onlangs aan de slag met het nieuwe zesde deel in de serie, maar zijn de eerste twee delen opnieuw uitgebracht. Deel 3, 4 en 5 krijgen nu eenzelfde behandeling, al kan het nog wel even duren voordat we daadwerkelijk zelf aan de slag kunnen met deze remasters.

In een Japans PlayStation-magazine is een aankondiging voor drie nieuwe Yakuza remasters opgedoken. Het tijdschrift meldt dat Yakuza 3, Yakuza 4 en Yakuza 5 een remaster krijgen. Ze komen in Japan uit in volgorde van de serie, op 9 augustus 2018, het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019. Net als de vorige delen krijgen ze een hogere resolutie en betere frame rates.

Het is nog even afwachten wanneer we in Nederland aan de slag kunnen met deze drie remasters, want bij de vorige remasters duurde het ook even voor ze naar Europa kwamen. De remaster van de eerste game, genaamd Yakuza Kiwami, kwam in Japan uit in januari 2016, terwijl wij pas in augustus vorig jaar met de game aan de slag mochten. Het is afwachten hoelang de release in Europa deze keer op zich laat wachten, maar het kan dus rustig een jaar duren na de release in Japan.

Benieuwd wat wij van de vorige remasters vonden? Lees hier onze review.