Yahoo gebruikt screenshot Destiny in artikel over Saturnus

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Yahoo gebruikt screenshot Destiny in artikel over Saturnus

Een foutje maken is menselijk. Iedereen heeft wel eens een moment gekend waarop hij of zij dacht: “Waar zat ik met m’n hoofd toen ik dat deed?”. Bij Yahoo zal iemand dat ook vast en zeker hebben gedacht na het plaatsen van een informatief artikel over de planeet Saturnus. De afbeelding die gekozen werd had namelijk erg weinig van doen met het artikel.

Wanneer je een artikel op het internet zet waar iets niet aan klopt, heb je kans dat een oplettende internetter je erop wijst. Eurogamer bleek in dit geval de oplettende internetter te zijn. Tom Philips van Eurogamer dacht namelijk een foutje te spotten in een Yahoo-artikel over de een maan van Saturnus, genaamd Titan. Bij dit artikel is namelijk de volgende foto geplaatst.

yahoo

Spelers van Destiny zullen meteen zien wat niet klopt aan dit plaatje. De gebruikte afbeelding komt namelijk uit die game. Het is een lullig foutje van Yahoo dat overigens wel te verklaren valt. De kans bestaat namelijk dat iemand vlug een afbeelding heeft gegoogled onder de zoekterm Titan, wat ook een class is in Bungie’s Destiny. Tel daarbij op dat dezelfde persoon in de vluchtigheid een planeet op de afbeelding ziet en de link is al gauw gelegd.

Desalniettemin blijft het een slordige fout. Wanneer er namelijk een beetje beter naar de afbeelding gekeken zou zijn, zou je toch al snel moeten concluderen dat het geen echte foto is. De aanwezigheid van het ruimteschip van de speler en Destiny’s Dreadnought had het eigenlijk al helemaal moeten weggeven.