Xenoblade Chronicles 2 krijgt New Game Plus-modus

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Xenoblade Chronicles 2 krijgt New Game Plus-modus

Xenoblade Chronicles 2 is inmiddels alweer een paar maanden uit. Hoewel het volgende grote DLC-pakket voor de game nog tot de herfst op zich laat wachten, voegt de update die volgende week voor de game in de planning staat al een interessante nieuwigheid toe. Met de nieuwe patch krijgt de game namelijk de New Game Plus-modus, die volgens ontwikkelaar Monolith Soft meer inhoudt dan slechts een tweede playthrough.

Zoals het een goede New Game Plus-modus betaamt, is de modus voor iedereen beschikbaar die het spel een keer uitgespeeld heeft. Tetsuya Takahashi van Monolith Soft geeft echter tegenover Gematsu aan dat de ontwikkelaar meer wilde met deze nieuwe modus.

This is a second playthrough element that everyone who cleared the game will be able to play, but rather than it simply be a second playthrough, several new specifications have been added.

Zo zul je in de nieuwe modus verschillende Blades aan de kant van Torna kunnen bemachtigen. Bovendien kunnen Torna Blades Akhos, Patroka en Mikhail bevriend worden. Hoewel Monolith zich er volgens Takahashi bewust van is dat dit verhaaltechnisch onlogisch is, verhoogt het volgens de ontwikkelaar het spelplezier.