Xbox topman wil eerst de gebruiker overtuigen met games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox topman wil eerst de gebruiker overtuigen met games

In een interview vertelde Phil Spencer, hoofd van de Xbox-afdeling bij Microsoft, dat de focus voorlopig puur op games zal liggen, hoewel hij de console nog steeds als mediacenter ziet in de toekomst. Op de E3 meldde Microsoft dat de presentatie van de Xbox One volledig om de games zou draaien, nadat ze veel kritiek kregen op persconferentie van vorig jaar waar de Xbox One gepresenteerd werd.

Spencer: “We denken dat we een geweldig 2014 gaan hebben en dat er een hoop mensen dit jaar gaan beslissen welke console ze gaan kopen. We zitten in een competitieve markt, dus ik wilde me sterk opstellen en zeggen dat alles wat de speler wil zien, ze zullen zien in 2014, inclusief alles wat we getoond hebben op de E3-persconferentie, ze vertellen dat dit de spellen zijn die je zult kunnen spelen op de Xbox One dit jaar”. Spencer werd drie maanden geleden benoemd tot hoofd van Xbox en heeft na felle kritieken op zijn voorganger toegezegd om zich meer te richten op de games en de gamer.

Spencer gaf echter aan dat de koers van het positioneren van de Xbox One als mediacenter niet verdwenen is: “We moeten een visie hebben en dat hebben we ook. Ik ga me concentreren op degenen die we moeten overhalen elk jaar en dat is de persoon die games wil spelen via een console op hun televisie, dat is onze belangrijkste klant. Dat is de klant die we willen overhalen, die we moeten overtuigen, daar moeten we de goede content voor hebben. Ik denk ook dat Kinect een gedeelte is waar Xbox voor staat en dat dat essentieel zal zijn voor ons succes op lange termijn. Dat zullen de dealbreakers zijn voor ons, maar we moeten eerst de gamer overtuigen voordat we ons kunnen verbreden. Je kunt niet verbreden zonder de echte gamer te overtuigen, je wint niets op de gaming-console markt op die manier. Dus voor mij is het een moment van focus”.

Naast de games zelf vertelde Spencer ook dat online gaming een belangrijk punt zal worden in de toekomst: “Ik geloof zeker dat de toekomst van gaming afhankelijk is van de mogelijkheden die online worden geboden”. Als laatste gaf hij aan de laatste stap daarna te willen zetten en terug te gaan naar het punt waarmee de Xbox One gelanceerd werd. “Daarna krijgen de entertainment functies en andere dingen zoals Kinect. We hebben over een miljard voice commands opgenomen op de Xbox One via Kinect. Mensen gebruiken hun stem. Mensen kijken televisie op hun console. We zien de uren die er gemaakt zijn, deze functies worden echt gebruikt, maar je moet eerst winnen als een echte gaming-console en daarna kun je gaan laten zien waar het apparaat toe in staat is”.