Xbox topman prijst E3-presentatie Sony

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox topman prijst E3-presentatie Sony

In de strijd der titanen die momenteel bezig is op de console-markt is er ook ruimte voor vriendelijkheid; Xbox topman Phil Spencer vertelde dat hij er zeker van is dat grote concurrent Sony een goede presentatie zal wegzetten op de aanstaande E3.

Spencer heeft eind maart de positie als hoofd van de Xbox afdeling bij Microsoft verkregen. Zijn werkzaamheden hebben onder andere effect op Xbox en Xbox Live, alsmede verschillende creatieve teams binnen Microsoft Studio’s. Op de vraag of Sony geïntimideerd zou zijn door zijn aanstelling vertelde hij dat hij hier niet bang voor was: “Ik denk niet dat Sony geïntimideerd is. Ze zijn een goed merk en hebben een sterk team. Concurrentie is goed. Ze zullen een goede E3 hebben”.

Microsoft zelf heeft onlangs hun generale repetitie voor de E3-persconferentie afgerond. Spencer meldde al eerder op Twitter dat het team achter Xbox gedreven is om dit er “een te maken die herinnerd zal worden”. Spencer: “Er is een vernieuwd idee dat we op de goede weg zijn hier, er hangt een goede sfeer in de wandelgangen”. De verhalen dat de Xbox-persconferentie zich voornamelijk zou gaan richten op elementen die niet met games te maken hebben, verwerpt Spencer en hij houdt standvastig vol dat de aanstaande E3-persconferentie volledig om games zal draaien.