Xbox One voortaan ook zonder Kinect

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One voortaan ook zonder Kinect

De kogel is door de kerk: Microsoft zal vanaf 9 juni de Xbox One ook aanbieden zonder de Kinect. Saillant detail: dankzij het verwijderen van de Kinect gaat er precies honderd dollar van de vraagprijs af zodat de Xbox One voor dezelfde prijs in de winkels ligt als Sony’s PlayStation 4.

Sinds de aankondiging dat elke Xbox One gebundeld zou worden met een Kinect voorspelde iedereen het al, maar Microsoft hield (net als voorheen) koppig vast dat het niet zou keren van hun geplande strategie: dat de Kinect (alsmede het verschil van honderd dollar) het dubbel en dwars waard zou zijn. Na terug gekrabbeld te zijn over het “always online” en dat ze zogenaamd niet konden veranderen dat tweedehands games niet op de Xbox One zouden werken, is Microsoft ook van gedachten veranderd over het pushen van de Kinect.

Microsoft liet vandaag in een persbericht en een video weten gehoor te geven aan de fans die al lange tijd “vroegen” om een Xbox One waar de Kinect niet bij gebundeld zit. Als een soort tegemoetkoming zal Microsoft de Kinect-loze Xbox One beschikbaar maken in alle gebieden (waar de Xbox One dan beschikbaar zal zijn) voor $399 dollar, £349 pond en uiteindelijk (naar alle waarschijnlijkheid) €399 euro.