Xbox One tijdens de feestdagen naar $349

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One tijdens de feestdagen naar $349

De Xbox One loopt nog altijd niet opperbest en Microsoft neemt geen halve maatregelen. Tijdens de feestdagen in de Verenigde Staten wordt er een tijdelijk prijsdaling doorgevoerd van $50. Dit betekent dat mensen vanaf 2 november voor $349 een Xbox One plus game in huis kunnen halen.

Er zijn de komende tijd drie bundels beschikbaar, te weten een witte Xbox One met Sunset Overdrive voor $349, een zwarte Xbox One met Assassin’s Creed: Unity en Assassin’s Creed IV: Black Flag voor dezelfde prijs, en een speciale Call of Duty: Advanced Warfare Xbox One met een terabyte aan harde schijf ruimte voor $449.

Het is de eerste keer dat Microsoft een volwaardige prijsdaling doorvoert voor de Xbox One. Eerder was de console alleen beschikbaar met een Kinect camera voor $499. Later bood Microsoft ook een pakket aan zonder Kinect, voor $399. Het ziet er voorlopig in ieder geval niet naar uit dat Microsoft het niet laat zitten bij een dikke achterstand op voornaamste concurrent PS4.

Het ligt in de lijn der verwachting dat deze actie ook de zee oversteekt richting Europa, gezien het feit dat Xbox-baas Phil Spencer aangeeft dat het “een onvergetelijk najaar moet worden voor fans over de hele wereld.” De actie loopt tot en met 3 januari in het jaar 2015.