Xbox One S officieel bevestigd door Microsoft

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox One S officieel bevestigd door Microsoft

Na het lek van gisteren heeft Microsoft de Xbox One S officieel bevestigd tijdens diens persconferentie op de E3. De nieuwe versie van de console is smaller dan zijn voorganger en heeft een aangepast design. Daarnaast zal de console een geïntegreerde stroomtoevoer hebben en een nieuwe controller. 
Microsoft opende de presentatie met de officiële onthulling van de nieuwe console. Zoals eerder al gelekt was, krijgt de nieuwe console een vernieuwd design, waarbij de USB-poort naar de voorkant van de console is verplaatst en waarbij er ook een IR-blaster aanwezig is. Daarnaast zal de console 2 terabyte aan opslagruimte hebben. Ook zal de console videobeelden op een 4K Ultra HD-resolutie kunnen afspelen en games met High Dynamic Range mogelijk maken.

Ook krijgt de Xbox One S een nieuwe, verbeterde controller. Zo heeft de achterkant van de controller een nieuwe structuur gekregen en beschikt de controller naast een standaard draadloze verbinding ook over een bluetooth verbinding krijgen, waardoor de controller waarschijnlijk ook zonder dongle op de pc is te gebruiken.

De nieuwe console zal in Amerika vanaf augustus beschikbaar zijn voor 299 dollar. Of de console dan ook in Europa beschikbaar is voor een vergelijkbare prijs is nog onbekend.