Xbox One op 4 september naar Japan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One op 4 september naar Japan

Microsoft heeft vandaag de details van de Japanse lancering van de Xbox One bekendgemaakt. De console zal op 4 september aanstaande verschijnen voor dezelfde prijs als de PS4.

Microsoft zal twee bundels op de markt brengen: één met Kinect en één zonder. Prijzen daarvan zijn respectievelijk 49,980 Yen (ongeveer 359 euro) en 39,980 Yen (ongeveer 287 euro). De Xbox One zal daar lanceren met onder andere Ryse: Son of Rome en Forza Motorsports 5. Ook werden games als Quantum Break, Sunset Overdrive en Halo 5: Guardians bevestigd voor release in het Aziatische land.

De PS4 lanceerde onlangs in Japan, maar is tot nu toe nog geen daverend succes. Consoles lijken in Japan plaats te hebben gemaakt voor handhelds en het zal voor Microsoft dan ook een enorme uitdaging vormen succes te boeken met de Xbox One. Zowel de Xbox als de Xbox 360 hebben het niet goed gedaan, maar als het aan Microsoft ligt, loopt het nu anders.

Het Amerikaanse bedrijf werkt samen met 48 Japanse ontwikkelaars om content te maken voor de Xbox One. Volgens Phil Spencer, hoofd van de Xbox-divisie, pakken ze het nu ook anders aan dan voorheen: “We zijn uitvoerig in gesprek met Japanse ontwikkelaars over wat we het beste kunnen doen. In plaats van Japanse content creëren en vervolgens uitbrengen, gaan we nu eerst onderzoeken wat de mensen graag willen hebben. Vervolgens gaan we het pas maken.”