Xbox One krijgt nieuwe ‘rare achievements’ met update

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox One krijgt nieuwe ‘rare achievements’ met update

In tegenstelling tot Sony’s Trophy-systeem zijn de achievements op Microsoft’s platform enkel te onderscheiden op het aantal punten wat ze de speler geven. Met een nieuwe systeemupdate van de Xbox One gaat daar echter verandering in komen, zo blijkt vandaag.

Gamers die deelnemen aan het Preview Program van de Xbox One krijgen vanaf vandaag een nieuwe update binnen waarin een aantal dingen zijn veranderd. Het meest opvallende is misschien wel de introductie van de Rare Achievement, speciale achievements waarvoor je extra je best zal moeten doen om ze te behalen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het berijden van iedere mogelijke weg in Forza Horizon 3, zoals in onderstaande video te zien is. Daarnaast krijgen spelers bij het behalen van een achievement te zien hoe exclusief de achievement is: hoe lager het percentage, hoe zeldzamer de achievement. PlayStation-gebruikers kunnen dit percentage al langer zien in het detail-overzicht van hun trofeeën.

Gebruikers in de Verenigde Staten zullen daarnaast aan de slag kunnen met Xbox Arena, het nieuwe toernooi-systeem dat in het Xbox Live-platform zit. Preview-leden kunnen in Killer Instinct op Xbox One en pc aan de slag met de nieuwe functie en deelnemen aan dagelijkse toernooien. Ook de Looking For Group-functie wordt verder uitgebreid met de mogelijkheden om onder andere vooraf al een sessie in te plannen en voor die sessie een groep te zoeken.

Wanneer de update voor het brede publiek zal lanceren is nog niet duidelijk. Het is ook niet duidelijk of wij Nederlandse spelers direct aan de slag mogen met Arena. Zodra hier meer over bekend is, lees je dat natuurlijk op Pixel Vault.