Xbox One krijgt in komende maanden ondersteuning voor toetsenbord en muis

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox One krijgt in komende maanden ondersteuning voor toetsenbord en muis

Het is over een aantal maanden mogelijk om met toetsenbord en muis games te spelen op de Xbox One. Xbox-baas Phil Spencer hoopt dat ontwikkelaars van ‘pure pc-games’ dan besluiten om hun games ook op de One uit te brengen.

“Probeer maar eens League of Legends of Dota met een controller te spelen. Ik heb geen idee, misschien proberen ontwikkelaars dat probleem al te verhelpen, maar naar mijn idee zijn het natuurlijke pc-games”, zei Spencer in een interview met PCGamesN. “Als we pc en muis ondersteunen op de console, dan is het interessant om te zien hoeveel ontwikkelaars hun pc en ‘mouse only’-games uitbrengen op de console. En het concept van Play Anywhere wordt dan ook een stuk interessanter voor ze.”

Met het Play Anywhere-programma wil Microsoft pc en Xbox One dichter bij elkaar brengen. Games die onder die noemer worden uitgebracht zijn op beide platforms te spelen. Ook zijn onder meer savegames en achievements overdraagbaar en bij bepaalde games wordt het mogelijk om crossplatform co-op of multiplayer te spelen.

De ontwikkelaarsversies van de Xbox One ondersteunen al toetsenborden en aan ondersteuning voor de muis wordt op dit moment gewerkt. “Het zal geen jaren meer duren, eerder maanden. Maar we hebben nog geen exacte datum”, aldus Spencer.