Xbox One krijgt cross-play-ondersteuning voor Fortnite

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox One krijgt cross-play-ondersteuning voor Fortnite

Het team achter Fortnite binnen Epic Games heeft aangekondigd dat de game cross-play- en cross-platform-ondersteuning gaat krijgen op de Xbox One. De grote uitzondering daarbij is Sony’s console.

In samenwerking met Microsoft kondigt Epic Games aan dat Fortnite binnenkort ondersteuning gaat krijgen voor cross-play, cross-purchase en cross-progression. Dit zal plaatsvinden tussen gamers op de Xbox One, Windows, MacOS, iOS en (wanneer de game daarvoor uit is) Android.

Volgens Epic Games is Microsoft zelf de drijvende kracht geweest achter deze toevoeging aan de game en hebben de teams de afgelopen maanden druk samengewerkt om het mogelijk te maken. Daarbij moeten alle platformen (inclusief de mobiele versies) dezelfde updates op hetzelfde moment krijgen. Epic Games benadrukt overigens dat cross-play een keuze is van de speler en niet automatisch aan zal staan.

Eerder deze week kondigde Epic Games aan dat Fortnite ook naar mobiele platformen zal komen. Vanaf maandag kunnen spelers zich inschrijven voor de test op iOS smartphones en tablets. Binnen enkele maanden moet de game ook naar Android komen.