‘Xbox One Headset Adapter doorgeschoven naar 2014’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘Xbox One Headset Adapter doorgeschoven naar 2014’

De Xbox One Headset Adapter, die gebruikers nodig hebben om hoofdtelefoons van andere leveranciers dan Microsoft aan te sluiten op de Xbox One, zal pas in het eerste kwartaal van 2014 verschijnen. Hierdoor kan producent Turtle Beach haar headsets pas begin 2014 op de markt brengen.

Turtle Beach maakte vandaag bekend dat het haar XO Four en XO Seven headsets pas in het eerste kwartaal van 2014 op de markt kan brengen. Dan kan Microsoft namelijk pas de benodigde Headset Adapters voor de Xbox One aanleveren. De adapter is verplicht wanneer de gebruiker een headset van een derde partij wil aansluiten en Turtle Beach wil de adapters dan ook standaard meeleveren met de headsets.

Dankzij de aankondiging weten we nu ook dat de adapter verplicht is wanneer de gebruiker een nieuwe headset wil aansluiten die niet van Microsoft is. Voorheen was er enkel bekend dat de adapter nodig zou zijn voor headsets die waren ontwikkeld voor de Xbox 360. De verwachting was dat dit voor nieuwe headsets niet nodig zou zijn.